Zorunlu Deprem Sigortası bulunan meskenler için azami teminat tutarı 268 bin liradan 320 bin liraya yükseltildi. Asgari prim tutarları da 40 ila 140 TL arasında olacak. Teminat başlangıç tarihini ve hükümlerini yürütme yetkisini düzenleyen maddeleri bugün itibarıyla yürürlüğe girdi, diğer maddeleri ise 1 Ocak 2022'de yürürlükte olacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete'de bugün yayınlandı.

Buna göre, asgari prim tutarı her halükârda risk grubuna göre birinci gruptan yedinci gruba sırasıyla 140 TL, 120 TL, 90 TL, 70 TL, 55 TL, 45 TL ve 40 TL’den az olamayacak.

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı 268 bin TL'den 320 bin TL'ye yükseltildi.

Sigorta bedelinin tespitinde kullanılan sigorta bedeli hesabına esas metrekare tutarı da betonarme yapı tarzı için 1508 TL, diğerleri için 1040 TL olacak. Bu bedeller, önceki tebliğde sırasıyla 1268 lira ve 874 TL düzeyindeydi.

Tebliğin prim indirimini düzenleyen geçici 2'nci maddesinin birinci fıkrasında tarif edilen sigorta sözleşmelerinin teminat başlangıç tarihi 1 Ocak 2021-31 Aralık 2022 olarak değiştirildi.

Tebliğe teminatı düzenleyen geçici bir madde eklenerek, "Bu maddeyi ihdas eden tebliğin yayımı tarihinden önce akdedilen ve teminat başlangıç tarihi 1 Ocak 2022 ve sonrası olan sigorta sözleşmeleri, prime ilişkin herhangi bir işlem yapılmaksızın bu tebliğ kapsamındaki teminatlara tabidir” denildi.

Geçici bir maddeyle de tebliğin hükümlerinin yürütülmesi Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı’na verildi.

Tebliğin, teminat başlangıç tarihini ve hükümlerini yürütme yetkisini düzenleyen maddeleri bugün itibarıyla yürürlüğe girdi, diğer maddeleri ise 1 Ocak 2022'de yürürlükte olacak.

 

Kaynak: anka