CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ta esnafı ziyaret etti. Bir esnaf, sattığı fiyata ürün alamadığını belirterek, "Şu anda biz kar mı ediyoruz, zarar mı ediyoruz belli değil. Alıyorum bu ürünü bir fiyata, sonra elimizden çıkarıyoruz. Toptancıya gidiyoruz, sattığımız fiyata yeniden alamıyoruz. Artık hesabını siz yapın" diye dert yandı. Bir taksici ise "Biz zaten emekliliği düşünmüyoruz başkanım. Biz emekliliği unuttuk. Biz BAĞ-KUR’u ödeyemiyoruz. Hiçbir şey yapamıyoruz. Ben bugün 100 TL kazanayım, 100 TL de mazota gidiyor" dedi. Esnaf ziyareti sırasında bir okulun öğrencileri, Kılıçdaroğlu'nu okula davet etti. Kılıçdaroğlu, öğrencileri kantinde ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, esnafla ve muhtarlarla buluşmak için gittiği Zonguldak’ta, bugün Cumhuriyet Caddesi üzerindeki esnafı ziyaret etti.

"SEVİYORUM SİZİ"

Ziyaret sırasında elinde 5 litrelik sıvı yağ olan bir yurttaş, Kılıçdaroğlu’na, “Efendim hoş geldiniz. Bu zamlar ne olacak? Ben bunu ne zahmetle alıyorum, çalışıyorum ama çok zahmetle alıyorum. Ne olacak bu zamlar” diye dert yandı. Kılıçdaroğlu ise yurttaşa, “Zamlar bitireceğiz, sandık geldikten sonra Allah’ın izniyle inşallah. Meraklanmayın, biraz sabredeceksiniz” dedi. Yurttaş da “İnşallah bunları böyle kucaklamayacağız, böyle elimizde götüreceğiz evimize sizin sayenizde. Seviyorum sizi” karşılığını verdi.

"BU İŞE BİR ÇARE BULAMAZ MIYIZ"

Kılıçdaroğlu, bir kahvehanede oturan yurttaşlarla çay içip sohbet etti. Bir balıkçı, tezgahındaki ürünleri satamadığından şikayet ederek, “Millet ‘Para yok’ diyor, pazara 5-10 TL ile gidiyor. Bu işe bir çare bulamaz mıyız? Bu dış güçler, iç güçler ne yapıyor acaba? Çok merak ediyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu da esnafa, “Ben dış güçleri kaldıracağım. Millet İttifakı olarak öyle iç, dış güçler laflarını bırakacağız. Bu milletin karnı doyacak. Öyle gerekçe… Devleti yöneten adam; ‘Ben beceriksizim’. Niye? ‘Efendim dış güçler var.’ ‘Ben beceriksizim.’ Niçin? ‘İç güçler var.’ Ne demek ya” diye konuştu.

"5 TL'Yİ VATANDAŞ VERESİYE YAZDIRIYOR"

Balıkçı, vereseyi kutusunu göstererek, “Burada 500 kişi alacak verecek. 5 TL, 10 TL, vatandaş yazdırıyor efendim. Vatandaşta yok ya. Alamıyor. Biz de boş göndermiyoruz” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu esnafı ziyaret ederken o sırada bir okuldan öğrenciler, camlara çıkarak Kılıçdaroğlu’nu okula davet etti. Kılıçdaroğlu da öğrencilerin davetini geri çevirmedi. Kantinde öğrenciler ile bir araya geldi.

"TÜRKİYE'YE DEMOKRASİYİ GETİRECEK OLAN SİZLERSİNİZ"

Kılıçdaroğlu, gençlere, “Türkiye’ye demokrasiyi getirecek olan sizlersiniz. Sizin oyunuz Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Siz, Türkiye’nin kaderini belirleyecek kuşaksınız. O nedenle size sonsuza kadar güveniyoruz” dedi. Gençler, Kılıçdaroğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

“GÜZEL YURTLARDA KALACAKSINIZ”

“Asla umutsuz olmayın” diyen Kılıçdaroğlu’na gençler, “Umudumuz sizsiniz” karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu da “Türkiye’yi hep beraber ayağa kaldıracağız. Bu ülkeye huzuru, barışı getireceğiz. Sizler güzel okullarda okuyacaksınız. Güzel yurtlarda kalacaksınız. Anneniz, babanız sizinle gurur duyacak, övünecek. Hiç meraklanmayın. Bütün sorunları çözeceğiz” diye konuştu.

“ZAFER BİZİM”

Ardından tüm gençler, Kılıçdaroğlu ile birlikte özçekim yaptı. Gençler zafer işareti yaparken Kılıçdaroğlu, “Evet, zafer bizim” dedi. Fotoğrafı çeken genç ise “Zafer inanların olacaktır” diye karşılık verdi. Gençler, davetlerini geri çevirmeyen Kılıçdaroğlu’na teşekkür etti.

Cumhuriyet Caddesi’ndeki esnaf ziyaretine devam eden Kılıçdaroğlu, güvercinlere de yem attı.

“EKRANLARDAN DAHA YAKIŞIKLISINIZ BAŞKANIM”

Zonguldak’ta esnaflık yapan Trabzonlu bir yurttaş, Kılıçdaroğlu’na, “Ekranlardan daha yakışıklısınız başkanım. Kameracı arkadaşlar çekerken biraz eksik çekiyorlar herhalde” dedi.

"UN 180 TL'DEN 450 TL'YE ÇIKTI"

Un fiyatlarını soran Kılıçdaroğlu’na fırıncı, “180 TL’den 450, 500 TL’ye çıktı. İthal bir şeyler, 190, 200 bir kolaylık sağlandı. Bize öyle un verse ucuz” dedi. Fırıncı, doğal gaz ve elektriğe yapılan zamlarla birlikte maliyetlerin yükseldiğini vurguladı.

“ET, TAVUK, BAKLİYAT GRUBU PAHALI”

Bir lokanta işletmecisi, Kılıçdaroğlu’na, “Et, tavuk, bakliyat grubu pahalı. Elektrik, doğal gaz bunlar yüksek. Elektrik tüketimimiz yaklaşık 3 bin TL civarı” diyerek dert yandı.

“BİZ KAR MI EDİYORUZ, ZARAR MI EDİYORUZ BELLİ DEĞİL”

Bir başka esnaf, Kılıçdaroğlu’na, “Fiyatları siz de biliyorsunuz başkanım. Şu anda biz kar mı ediyoruz, zarar mı ediyoruz belli değil. Alıyorum bu ürünü bir fiyata, sonra elimizden çıkarıyoruz. Toptancıya gidiyoruz, sattığımız fiyata yeniden alamıyoruz. Artık hesabını siz yapın. Para desen, değer kaybediyor. Bir yandan da öyle darbe yiyoruz. Belki dolarla kazananlar çok zarar etmiyor ama” dedi.

“BİZ EMEKLİLİĞİ UNUTTUK”

Kılıçdaroğlu, daha sonra bir taksi durağına giderek taksicilerin sorunlarını dinledi. Bir taksici, Kılıçdaroğlu’na, “Biz zaten emekliliği düşünmüyoruz başkanım. Biz emekliliği unuttuk. Biz BAĞ-KUR’u ödeyemiyoruz. Hiçbir şey yapıyoruz. Ben bugün 100 TL kazanayım, 100 TL de mazota gidiyor. Yok. Nasıl para kazanacağım ben? Taksimetreye zam geldi, gelse ne olur başkanım” dedi.

Zonguldak sokaklarında yürürken yurttaşlar Kılıçdaroğlu’nu sık sık durduracak sorunlarını anlattı. Kılıçdaroğlu, yurttaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: anka