Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, şehit ve gazi yakınlarının sosyal hizmet yardımlarının genişletilmesi hakkında kanun teklifi verdi. Koncuk, “Şehitlerin geride kalan yakınları ve gazilere yönelik hakları genişletmek için Sağlık Uygulama Tebliği’nden kaynaklanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir” açıklamasını yaptı.

Zafer Partisi Genel Sekreteri ve Adana Milletvekili İsmail Koncuk, şehit ve gazi yakınlarının sosyal hizmet yardımlarının genişletilmesini TBMM gündemine taşıdı.

Koncuk’un verdiği kanun teklifinde, SGK Sağlık Uygulama Tebliğinin Katılım Payı Alınmayacak kişiler maddesinin “vazife malullerinden ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler” olarak değiştirilmesi istendi. Koncuk’un yazılı açıklaması şöyle:

“Şehitlerin geride kalan yakınları ve gazilere yönelik hakları genişletmek, mağduriyeti önlemek, eşit ve adil bir şekilde herkesin bu haklardan yararlanmasını sağlamak için Sağlık Uygulama Tebliğinden kaynaklanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Bu sebeple Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinin, Katılım Payı Alınmayacak Haller, Sağlık Hizmetleri ve Kişiler başlıklı 1.8.5 maddesine ibaresine vazife malullerinden sonra gelmek üzere; ‘ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler’ ibaresinin eklenmesi elzemdir.”

 

 

Kaynak: anka