AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İGF TV ve Bursada Bugün TV ortak yayınında Aysın Komitgan'ın sunduğu 'Gün Aysın' programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.BURSA (İGFA) - Sadece Bursa'nın değil Türkiye'nin en çok takip edilen internet medyalarından Bursada Bugün ile bugün 2'nci yılını kutlayan İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) bünyesinde faaliyet gösteren İGF TV ortak yayınında, Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan'ın sunduğu 'Gün Aysın' programının konuğu AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Zafer Işık oldu.

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu üyesi Zafer Işık, medyaların büyük merakla sonucunu beklediği ‘İnternet Yasası’ ilişkin gelinen son noktayı açıkladı.
Dijital Mecralar Komisyonu’na ilişkin bilgi veren AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, “Kurulduğundan bugüne kadar 15 tane toplantı yaptı. Bakanlar geldi ve sunumlar yaptı. KVKK Başkanlığı ve İletişim Başkanlığı sunum yaptı. Facebook, Instagram, Twitter ve Tiktok sunumlar yaptı. Çoğu da temsilcilik kurdu. Muhataplarımız var ama yetkili değiller. Basın derneklerini dinlemeye başladık, devam da edecek. Bizi kendisini ifade etmek isteyen platformalar varsa komisyon başkanlığımıza başvurabilir, herkesi dinleriz” dedi.

KANUN ALTYAPISI HAZIRLANIYOR

İnternet yasasının geldiği son noktaya dair açıklamalarda bulunan Işık, “Bir kanun altyapısı hazırlamak istiyoruz. Dijital zorbalık ve faşizm, kişisel hakların ihlal edilmesi, kadın ve uyuşturucu ticareti, çocuk istismarı gibi sorunların çözümüne dair mevzuatla düzenlenmesi için bir çalışma yapıyoruz. Mağduriyet yaşayan kişilerin hakkının korunmasıyla ilgili bir çaba içerisindeyiz. Ayrıca dijital mecraların rahat çalışması ve hakların korunması için de çalışmalar yapıyoruz. Bizim için dijital mecralar çok geniş bir alan sadece medya, yayın ve gazeteler yok. Oyunlar da bu kategoride yer alıyor. Bazı TV kanalları da oluyor” diye konuştu.

DUAYEN GAZETECİLER KORKMASIN

İnternet medyası konvansiyonel medya standartlarına taşınmak zorunda olduğunu ifade eden Zafer Işık, “Amatör olarak bir şeyler yapıp kimseyi rahatsız etmeyenlerle işimiz yok. Dijital medyada yer alanların gerçekten gazeteci olması lazım. Bu işi meslek olarak yapanlar hiç korkmasın” dedi.

Kaynak: igf