Haber: BURCU KAHRİMAN - Kamera: NAİF KAÇMAZ 

Anıtkabir, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ziyaretçi akınına uğradı. Resmi törenin ardından içeri alınmaya başlanan vatandaşlar, Anıtkabir’in kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. ANKA Haber Ajansı'nın mikrofon uzattığı yurttaşlar, "Yaşasın Cumhuriyet" dedi. Bir yurttaş, "Bugün hepimizin bayramı. Eğer Atatürk bu zaferleri kazanmamış olsaydı bugün Yunan toprağı olarak burada olacaktık. Bunun kıymetini bilmeyenlerin bilmesini isterim" diye konuştu. 

Genci, yaşlısı, erkeği, kadını, büyüğü küçüğü, binlerce vatandaş, Zafer Bayramı'nı Anıtkabir'de kutladı.

Zafer Bayramı dolayısıyla 30 kilometre koşu yapan maratoncular, ANKA mikrofonuna, "Yaşasın Cumhuriyet" dedi.

Ailesi ile birlikte bayram dolayısıyla İstanbul'dan gelen bir kişi, "30 Ağustos’u bize armağan eden Mustafa Kemalimiz ve şehit arkadaşlarına, silah arkadaşlarına minnettarız" diye konuştu. 

Küçük bir çocuk ise yaşadığı heyecanı, "Kalbim güm güm atıyor" sözleriyle anlattı.

"HEPİMİZİN BAYRAMI"

Milli kickboks sporcuları da sabahın erken saatlerinden itibaren Anıtkabir'e girmek için bekledi. Bir sporcu, "Sevinçliyiz. Kazandığımız bir zaferin bayramı" diye konuştu.

"Bugün hepimizin bayramı" diye bir yurttaş ise "Eğer Atatürk bu zaferleri kazanmamış olsaydı bugün Yunan toprağı olarak burada olacaktık. Bunun kıymetini bilmeyenlerin bilmesini isterim. Siyasi ve oy toplama nedeniyle Atatürk'e, İnönü'ye 'iki sarhoş' deyip de oy toplama, Türkiye'nin geleceği açısından bence büyük tehlike. Hepimiz bir olalım" dedi. 

Bir yurttaş da "Büyük ümitlerle elde edilmiş bir başarıdır. Biz Afganistan olmak istemiyoruz. Ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Milli duygularımızın kaybolmasına asla izin vermemeliyiz" dedi.

 

 

Kaynak: anka