2021 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu http://osym.gov.tr sitesinde erişime açıldı. Adaylar 4 Ağustos'ta açıklanması beklenen sonuçların ardından üniversite tercihlerini yapabilecek. 

Ölçme, Seçme, Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yapılan açıklamada, 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nun 16- 26 Temmuz 2021 tarihleri arasında ÖSYM'nin www.osym.gov.tr  internet adresinde yayında kalacağı belirtildi. Bu kılavuzun ön bilgilendirme amacı taşıdığı belirtilirken, "Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2021-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir" denildi.

TERCİHLER 5-13 AĞUSTOS ARASINDA YAPILACAK

Ön bilgilendirme amacıyla yayımlanan kılavuza göre, tercihler 5-13 Ağustos arasında yapılacak. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercih işlemi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr  internet adresinden tercih bilgilerinin mutlaka kontrol edilmesi  ve yazıcıdan tercih listenin bir dökümünün alınarak sağlanılması önerildi.

 

Kaynak: anka