CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e karne verdi. Kaya, Bakan Özer’in liyakatsiz atama, tarikat ve cemaatlere yetki verme, kindar-dindar gençlik yetiştirme ve kapılara zincir vurma derslerinden 100, diğer derslerden zayıf not aldığını söyledi. Özer’in velisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirten Kaya, “Buradan sayın Mahmut Özer’in velisine bir çağrım var. Lütfen öğrencinizle yakından ilgilenin. Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin sorunlarıyla ilgilensin” dedi.

Yıldırım Kaya, bugün TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, yaklaşık 18 milyon öğrencinin yarın karne alacağını anımsatarak, velilere seslendi. Kaya, “Bir öğretmen olarak velilere şu çağrıyı yapmak istiyorum. Öğrencinizin karnesindeki yazılı notları öğrencilerinizin hak ettiği notlar olarak görmeyin. Eğer kırık not varsa bilin ki bu sistemden kaynaklanıyor" diye konuştu. Kaya, şunları söyledi:

"ÖĞRENCİLERE PARALI ÖDÜLLER VEREREK İSTEDİĞİNİZ DERSLERİ SEÇMESİ İÇİN MANİPÜLASYON YAPIYORSUNUZ"

"Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bir çağrım daha var. TBMM’de görüşülecek sözde Öğretmenlik Meslek Kanun teklifinin geri çekilmesini saraydan talep edin. Öğretmenlere Covıd sürecinde gösterdikleri performans nedeniyle teşekkür belgesi gönderdiniz. Ancak kuru bir teşekkür öğretmenlerin sorunlarını çözmüyor. Gelin 3600 ek göstergeyi ve kıdem tazminatlarını artıralım. En yüksek derecedeki bir öğretmenin aldığı maaş 7 bin lira bile değil. Seçmeli dersler konusunda il-ilçe müdürlerine talimat verdiniz. Hiçbir öğrenci istemediği dersi tepeden gelen talimatla seçmek zorunda değil. Öğrencilere paralı ödüller vererek istediğiniz dersleri seçmesi için manipülasyon yapıyorsunuz. Öğrencileri ve velileri tehditle, baskıyla istemediği dersleri seçmeye yönlendirmeyin."

Yıldırım Kaya, Mahmut Özer için hazırladığı karneyi açıkladı. Kaya, Bakan Özer’e verdiği notları şöyle sıraladı:

KİNDAR-DİNDAR GENÇLİK YETİŞTİRME: 100: “Laik, demokratik, bilimsel ve kamusal eğitim konusunda 0. Öğretmenlik Meslek Kanunu: 10. Eğitimde fırsat eşitsizliği: 10. Uzaktan eğitim uygulaması: 20. Bilgisayar-tablet temini: 20. Liyakatsiz atama: 100. Tam puan almış, aferin. Kadrolu öğretmen atama: 30. Tarikat ve cemaatlere yetki verme dersinden 100. Burada da tam not almış, aferin. Liselere giriş sistemi: 10. Öğretmene ikramiye verme: 0. Öğretmen ücretini iyileştirme: 0. Eğitim bütçesi: 10. Kindar-dindar gençlik yetiştirme: 100. Kapılara zincir vurma: 100.

DAVRANIŞ NOTLARI: Davranış notlarına bakalım. Saray talimatlarını uygulama: Çok iyi. Öğretmenleri görevden alma: Çok iyi. Öğretmenlerin sorunlarını çözme: Çok kötü. Bağımsız karar verebilme: Çok kötü. Tarikat ve cemaatlerle ilişkiler: Çok iyi. Verimli çalışma: Çok kötü. Yandaşlardan ekip kurma: Çok iyi. Eğitim sendikaları arasında ayrımcılık yapma: Çok iyi. Yurt, ulaşım ve yemek sorununu çözebilme: Çok kötü. Okul dersi ihtiyaçlarını karşılayabilme: Çok kötü.

LÜTFEN ÖĞRENCİNİZLE YAKINDAN İLGİLENİN: Öğrenci velisine bir öğretmen olarak notum şu: Velisinin yanlış tutum ve davranışlarını benimsemiştir. Devlet adamı olma, özgür düşünme ve karar verme yeteneği yoktur. Değerlendirmeyi yapan öğretmen: Yıldırım Kaya. Öğrenci Velisi: Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Buradan sayın Mahmut Özer’in velisine bir çağrım var. Lütfen öğrencinizle yakından ilgilenin. Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin sorunlarıyla ilgilensin. Eğer bu şekliyle devam ederse ikinci dönemdeki karne notu da ne yazık ki böyle devam edecek. Eğer çocuğunuzun karne notunun iyileştirilmesini istiyorsanız bir an önce çocuğunuzun size söylediği talimatları yerine getirin.”

Kaynak: anka