HABER: ABDULLAH ÇELEBİ-KAMERA: KERİM UĞUR

İzmirli üç müzisyen, SMA Tip 1 Hastası 20 aylık Yiğit Alp Avşar'ın sağlığına kavuşması için sokaklarda müzik yapıp para topluyor. Yiğit Alp'in ABD'de tedavi olabilmesi için gerekli 2 milyon 50 bin Dolar'ın (16 milyon 780 bin TL) yaklaşık yarısı sosyal medya kampanyaları ile toplanırken, sokaklarda müzik yaparak farkındalık yaratmak istediklerini belirten 3 müzisyen Adnan Eyirer, Sedat Bozbey ve Kurtul Çetin, "İş insanları, sanatçılar ve futbolcuları destek olmaya çağırıyoruz" dedi.

İzmir'in Menemen ilçesinde Emre-Şeyma Avşar çiftinin 20 ay önce doğan bebekleri Yiğit Alp'a hünez 1.5 aylıkken Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası tanısı kondu. Bebeklerinin iyileşebilmesi için sadece Avrupa ve ABD'de tedavi görmesi gerektiğini, bunun için de 2 milyon 50 bin Dolar'a (16 milyon 780 bin TL) ihtiyaç duyulduğunu öğrenen çift, sosyal medyada "Yiğit Alp'e Can ol" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Tedavi için 2 yaşını geçmemesi gereken ve 57 günlük süresi kalan Yiğit Alp için şimdiye kadar 1 milyon Dolar para toplandı. Menemen'de infaz kurumu memuru Şeyma Avşar ile zabıta Emre Avşar'ın arkadaşı olan 3 müzisyen, Yiğit Alp'in tedavisinde gerekli paranın toplanması için sokaklarda müzik yapmaya başladı.

"ZAMAN DARALIYOR"

Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde müzik yapıp şarkı söyleyen 3 müzisyen Adnan Eyirer, Sedat Bozbey ve Kurtul Çetin iş insanları, sanatçılar ve futbolculara destek çağrısı yaptı.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan müzisyenlerden Adnan Eyirer, "2 aydır ekip arkadaşlarımla beraber para toplamaya çalışıyoruz. Tedavi için rakamlar oldukça yüksek. Zamanımız da az. Yiğit Alp'in tedavi olabilmesi için 2 yaşını aşmaması gerekiyor. Çok kritik dönemler geçiriyor. Zaman daralıyor. 2 milyon dolar gerekli. Yaklaşık 1 milyon dolar toplandı. Bir şekilde maddi gücü yüksek insanlara ulaşılmaya çalışılıyor. Biz de bu yolla bunu sağlayabileceğimizi düşündük. Burada topladığımız para bir zerre kadar. Ancak belki Yiğit Alp'in sesini müzikle yardımseverlere duyurabiliriz" dedi.

"İZMİR HALKININ KATILIMINI BEKLİYORUZ"

Müzisyenlerden Kurtul Çetin, "Desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Bu hastalığa karşı duyarlı olunmasını istiyorum. İzmirli halkımızın katılımını bekliyoruz" derken, Sedat Bozbey ise "Meblağ çok yüksek. Yoldan geçenlerin sosyal medyada paylaşması bile önemli. İş insanlarının, sanatçıların ve futbolcuların yardımları olsun istiyoruz" diye konuştu.

Görüntü dökümü

Müzisyenlerden detay

Adnan eyirer röp

Kurtul çetin röp.

Sedat Bozbey röp. 

Kaynak: anka