Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde gri pasaportla yurtdışına giden vatandaşların bir kısmının dönmemesi Belediye Meclis Toplantısı'nda tekrar gündeme geldi. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, CHP'lilere, "Kendi partiniz ve kendi bulunduğunuz belediyeyi itibarsızlaştırmaya yönelik bir tavırdı.  Bizim haricimizde yaklaşık 29 ilde 60 civarında kurumda benzer şekilde olmasına rağmen özellikle Yeşilyurt adının ön plana sizler ve özellikle de sizin Genel Başkan Yardımcınız tarafından gündeme getirilmesi de ayrı bir soru işaretidir" dedi.

Malatya’nın Yeşilyurt Belediyesi, “Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek Projesi" için gri pasaportla Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmemesi sonucu insan kaçakçılığı ile gündeme geldi. Belediye meclis toplantısında CHP'li Grup Başkanvekili Günnur Tabel, konuyu tekrar gündeme getirdi, Başkan Mehmet Çınar’a şu soruları yöneltti:

"ALMANYA KERVANI"

“Çeşitli basın ve sosyal medya kaynaklarında yer alan haberlere göre Şubat'ta 55 kişinin daha aynı yolla gittiği doğru mudur? Sayın Battalgazi Belediye Başkanı 'Bize de geldiler ve 300 bin TL teklif ettiler' dedi. Bu itiraf aslında bu işlerin parayla yapıldığının ispatıdır. Yine soruyoruz, size ne kadar teklif ettiler? Tüm bu gelişmeler olurken Belediye Başkanı’nın basın danışmanı “İt ürür kervan yürür” diye bir tweet atmıştır. Bu tweet’le ne kastedilmektedir? İçerdiği hakaret bir yana bir kervan vardır Almanya'ya giden ve bu devam mı edecektir? Biz net olarak bunu öyle anladık. Başkan’ın haberi olmadan atılan bir tweet ise bu bir yaptırım gerektirir, yok eğer haberi varsa bu olay vahim bir skandaldır."

 "60 KURUM BENZER"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar ise, “Kendi partiniz ve kendi bulunduğunuz belediyeyi itibarsızlaştırmaya yönelik bir tavırdı. Bütün meclis üyelerimizde o şekilde düşündüğüne inanıyorum. Bizim haricimizde yaklaşık 29 ilde 60 civarında kurumda benzer şekilde olmasına rağmen özellikle Yeşilyurt adının ön plana sizler ve özellikle de sizin Genel Başkan Yardımcınız tarafından gündeme getirilmesi de ayrı bir soru işaretidir. Olay yargıya intikal etti. Bununla ilgili kimin bit çıkarı menfaati varsa olay nereye varırsa varsın gereken yapılacaktır” dedi.

Kaynak: anka