Ülkenin birçok noktasında eşzamanlı olarak çıkan orman yangınlarını kontrol altına alabilmek için çalışmalar sürerken yangınlarda yok olan ormanları yeniden canlandırmak için peş peşe fidan bağış kampanyaları başlatıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, kampanyaya 100 bin fidanlık rekor bir bağışla destek oldu.

Belediye olarak yangınlardan zarar gören bölgelere dikilmek üzere 100 bin fidan bağışında bulunacaklarını açıklayan Fethi Yaşar, “Ülkemizin dört bir yanında devam eden yangınların bir an önce kontrol altına alınmasını temenni ediyorum. Yenimahalle Belediyesi olarak yangından zarar gören bölgelerimiz için 100 bin fidan bağışında bulunacağız. Yaralarımızı hep birlikte, el birliğiyle saracağız. Ormanlarımızla birlikte bizim de ciğerlerimiz yandı. Yangınlardan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

Yanan bölgelerin yeniden ağaçlandırılması için vatandaşlara fidan bağışı çağrısı yapan Yaşar, “Ormanlar hayattır, hayatımıza sahip çıkalım. Yanan ormanlarımızı hep birlikte fidan bağışlayarak yeniden canlandıralım” diye konuştu.

 

Kaynak: anka