Yenimahalle Belediyesi'nde bir çalışanın başka bir çalışana mobbing sonucu böbreğini verdiği iddiaları karşısında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "kovuşturma yapılmasına yer olmadığına" kararı verdiği; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı bakanlık kararında ise "soruşturma izni verilmediği" ortaya çıktı.

Yenimahalle Belediyesi'nde çalışan Ufuk Coşkun’un para teklifi ve mobbing ile belediyenin şoför kadrosunda çalışan ve böbrek hastası olan Sefa Yörükoğlu’na böbreğini verdiği iddia edildi. İddialarda, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu’nun da adı geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, konu ile ilgili soruşturma başlattığı, 1 Kasım 2019 tarihinde ise iddialar karşısında kovuşturma yapılmasına gerek olmadığı belirlenerek, takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı. Savcılık, kararını; böbreğini verdiği iddia edilen belediye çalışanının verdiği “beyanlarda çelişki bulunması” gerekçesine dayandırdığı görüldü. Kararda, şu değerlendirme yapıldı:

“Daha önce söz konusu soruşturma dosyalarında vermiş olduğu ifadelerinde kendi rızası ile böbreğini arkadaşına verdiğini söyleyen Ufuk Coşkun'un, daha sonra böbreğini kendi rızasına dayalı olmayarak verdiğini beyan etmiş olması; her iki beyan arasında esasta çelişki bulunması, şikayetin herhangi somut bir delille desteklenmemesi ve iddiaların soyut ve genel nitelik arz etmesi nedeniyle…"

BAKAN SOYLU, SORUŞTURMAYA İZİN VERMEDİ 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzalı ve 31 Mart 2021 tarihli İçişleri Bakanlığı kararında ise söz konusu mahkeme kararına atıf yapılarak, Yenimahalle Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu hakkında idari soruşturma izni verilmediği görüldü.

Yenimahalle Kaymakamlığı Hukuk İşleri Şefliği ise 29 Temmuz 2021 tarihinde Yenimahalle Belediye Başkanlığı'na gönderdiği yazıda; takipsizlik ve soruşturma izni verilmemesi yönündeki kararlar aktarıldı ve bunun haklarında ön inceleme yapılanlara bildirilmesi istendi.

 

Kaynak: anka