Ankara Yenimahalle Belediyesi, 9 ayrı noktada vatandaşlara kurban kesim hizmeti verdi. Kurban satış ve kesim yeri olan Yakacık’ta bayramın ilk gününde vatandaşlara hizmet verdi. Bayram boyunca yaklaşık 5 bin 800 büyükbaş, 6 bin küçükbaş olmak üzere toplam 11 bin 800 kurbanlığın satılıp, kesileceği alanda belediye ekipleri yoğun çalışma yaptı.

Yenimahalle Belediyesi, 9 ayrı noktada vatandaşlara kurban kesim hizmeti verdi. Bu yıl 207 çadırın kurulduğu, bütün temizlik ve güvenlik önlemlerinin alındığı Yakacık Kurban Kesim ve Satış Alanına, sabahın erken saatlerinden itibaren gelerek kurbanlarını kesmeye başladı.

KASAPLAR DA SAĞLIK MUAYENESİNDEN GEÇİRİLDİ

Hijyenik şartlarda etleri kurban sahiplerine teslim eden belediye ekipleri, kesim öncesi sadece hayvanları değil, kasapları da sağlık muayenesinden geçirdi. Kasapların herhangi bir bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadığını kontrol eden ekipler, kesim süresince sosyal mesafe ve maske kullanımını hatırlatmak amacıyla vatandaşlara uyarıda bulundu.

Yakacık kurban kesim alanında denetim yapan Yenimahalle Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, "Yenimahalle Belediyesi olarak Pandemi nedeniyle hijyen ve güvenlik açısından vatandaşlarımızın sıkıntı çekmemesi için tüm ekiplerimizle aralıksız çalışıyoruz. Yoğunluğu azaltmak adına toplamda ilçenin 9 ayrı noktasında vatandaşlarımıza kurban kesim hizmeti veriyoruz. Bu süreçte kurban kesecek vatandaşların sosyal mesafe konusunda gerekli talimatlara uyması ve temizliğe dikkat etmesi gerekiyor. Tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramı’nı kutluyor, sağlıklı ve huzurlu bir bayram diliyorum” dedi.

DOKUZ AYRI NOKTADA KURBAN KESİM İŞLEMİ

Yenimahalle’de; Yakacık, Batıkent Andaç Pazar Yeri, Batı Sitesi Pazar Yeri, Şentepe Pazar Yeri, Demetevler Pazar Yeri, Turgut Özal Pazar Yeri, Serhat Pazar Yeri, Çamlıca Pazar Yeri ve Aşağı Yahyalar Pazar Yerinde kurban kesim hizmeti veriliyor.

Kaynak: anka