Yeni haftaya yağışla başlayacak olan Türkiye, Çarşamba gününden tiibaren sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.BURSA (İGFA) - Yeni haftada yağışlı hava etkili olacak. Pazartesi ve salı günleri yurt genelinde yağışlı hava hakim olacak. Ancak, çarşamba gününden itibaren sıcaklık mevsim normallerinin üzerinde seyredecek, yağış etkisini kaybedecek.

Yurt genelinde Pazartesi ve Salı günü yağışlı hava hakim olacak. Hava sıcaklığı ise mevsim normalleri civarında seyredecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bugün Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Göller yöresi, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Düzce, Bolu, Karabük çevreleri, Kocaeli ve Sakarya'nın iç kesimleri, Osmaniye çevreleri, Adana'nın doğu, Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri ve Hatay'ın kuzey kıyılarında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Salı günü yurdun doğu kesimlerinde yağış var.

Çarşamba günü ise yağışlı hava etkisini kaybedecek.

Hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.

Cuma günü ise yurdun büyük bir bölümü güneşli ve mevsim normallerinde seyredecek.

Kaynak: igf