Sıcaklıklar yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Yeni haftada da havalar biraz serinlese de yaz etkisini gösterecek. Yeni haftayla birlikte hava sıcaklığı düşecek. Fakat yine de mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde kalması bekleniyor 

TRT Haberin aktardığına göre, hafta sonu yurdun birçok  bölümünde yağış beklenmezken Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, "Pazartesi günü İç Anadolu'nun kuzeyinde İç Ege'de ve Göller Yöresi'nde, salı günü de İç Anadolu'nun kuzeyinde Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusunda ve Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Rüzgar da özellikle Güney Ege'de ve iç bölgelerimizde 40 ila 60 kilometre lodostan kuvvetli olarak esecek." değerlendirmesini yaptı.

ANKARA'DA YAĞIŞ BEKLENİYOR 

Üç büyük ilde aşırı sıcak hafta sonunun ardından birkaç derecelik düşüşler görülecek.

Macit, İstanbul, Ankara ve İzmir'in hava durumuyla ilgili şu bilgileri verdi: "İstanbul'da hava sıcaklığının önümüzdeki hafta ortasına doğru 29-30 dereceler civarında seyretmesini bekliyoruz. Ankara'da pazartesi yağışımız yok. Salı ve çarşamba yerel gök gürültülü sağanak var. Sıcaklığın da 29-30 dereceler dolayında seyretmesini bekliyoruz. İzmir'de önümüzdeki günlerde yağış beklentimiz yok, hava sıcaklığı 30 derece civarında olacak."

Kaynak: igf