İstanbul'da yasadışı silah ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen E.D.'nin ve suç ortağının evine düzenlenen baskınlarda 18 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. E.D. gözaltına alınırken suç ortağının arandığı öğrenildi.

Bir ihbarı değerlendiren İstanbul polisi, kasten yaralama, yağma, çocuğun cinsel istismarı suçlarından kaydı bulunan E.D.’nin evine operasyon düzenledi. Yasadışı silah ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirlenen E.D.’nin evinde yapılan aramada 4 adet, otomobilinde ise 10 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Gözaltına alınan E.D., silahları Eyüp’te oturan S.C.’den aldığını söylemesi üzerine polis, S.C.’nin evine ikinci bir operasyon düzenlendi. S.C.’nin evinde yapılan aramalarda ise 4 adet ruhsatsız tabanca ve silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Polis, S.C.’nin yakalanması için operasyonların devam ettiğini belirtti.

Gerçekleşen operasyonlar sonucunda, 18 adet ruhsatsız silah ve bu silahlara ait şarjör, uyuşturucu madde, 12 adet SİM kart, 2 adet cep telefonu, silah yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildiği belirtildi.

Kaynak: anka