TAMER ARDA ERŞİN

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangında yaralanan köpek, yaralı koyunları tedavi eden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) gönüllülerine sığındı. HAYTAP gönüllüleri, tedavi ettiği köpeğe Haycan adını verdi. HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, “Bu sevgili Haycan’ımız da bizi buldu. Onun da ilk tedavileri yapıldı” dedi.

Türkiye’nin birçok noktasında çıkan ve bir kısmı hala süren orman yangınlarında yaralanan hayvanların imdadına, HAYTAP koştu. Bunlardan biri de Manavgat yangınında yaralanan bir sokak köpeği oldu.

Edinilen bilgiye göre; yaralı köpek, yangında yaralanan koyunları tedavi ettikleri sırada HAYTAP gönüllülerinin yanına geldi. Gönüllüler, yangında burnu, kulakları ve sırtı yanan köpeğe Haycan adını verdi.  Haycan'ın sağlık durumu şimdi iyi ve HAYTAP gönüllülerinin yanından ayrılmıyor.

“HAYCAN’IMIZ BİZİ BULDU”

HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Şenpolat, köpeğin nasıl bulunduğunu anlatırken “Burada yaralı olan koyunlar vardı. Ciddi anlamda zarar görmüşlerdi. Onları veteriner hekim arkadaşlarımız tedavi ederken bu sevgili Haycan’ımız da bizi buldu. Onun da ilk tedavileri yapıldı” dedi.

EN ÇOK KAPLUMBAĞALAR ZARAR GÖRDÜ

HAYTAP’ın yangın bölgesindeki çalışmaları hakkında da bilgi veren Şenpolat, tüm hayvanların tedavilerini ücretsiz şekilde karşıladıklarını söyledi. Şenpolat, yangından en çok kaplumbağaların yangından etkilendiğini, kedi ile köpeklerin patilerinin yandığını, çiftlik hayvanlarının çok fazla zarar gördüğünü aktardı. Şenpolat, “En azından dokunabildiğimiz kadarının can çekişmesini önlemek için elimizden gelen desteği vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

İKİ İLDE YAŞAM HASTANESİ KURULDU

Türkiye’nin birçok ilindeki HAYTAP gönüllüsü, orman yangınları çıkar çıkmaz koordine olarak yangın bölgelerine gitti. HAYTAP gönüllüleri, yangının büyük kayıplara yol açtığı Antalya’nın Manavgat ve Muğla’nın Marmaris ilçelerinde, hayvanlar için HAYTAP Yaşam Hastanesi kurdu.

Kaynak: anka