ÖZGÜR DEDEOLUK

Aydın'ın Karacasu ilçesinde dün gece bir ev ve hayvan damı yandı. Köylüler yangına imece usulüyle müdahale etse de başaralı olamadı. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangını, ev sahiplerinin yakınları göz yaşları arasında izledi. Köydeki düğün de yarıda kaldı.

Yeğenlerinin düğününe giden üç çocuk sahibi Hasan-Hafize Gök çifti, evlerini çıkan yangında kaybetti.

Tüm köy halkının ve ev sahibinin mahalledeki düğünde olduğu esnada çıkan yangını, bir vatandaş fark ederek haber verdi. Ev sahipleri ve köylüler olay yerine koşarken düğün yarıda kaldı. Yangına Kuyucak ve Karacasu'dan itfaiye ekipleri müdahale etti. Tek katlı 5 odalı evin içindeki bütün eşyaların tamamen yandığı yangında ayrıca evin önündeki bir motosiklet ve arazi tipi araç da tamamen yandı. Hayvan damında bulunan 15 paket yonca, 5 balya saman, 2 çuval yem de kullanılmaz hale geldi. Bir büyükbaş hayvan ise son anda kurtarıldı. 

İtfaiye ekipleri gelene kadar mahalle halkı yangının diğer evlere sıçramaması için mücadele verdi. Yevmiyeye giderek güç bela bir ev yapan Hasan-Hafize Gök çifti büyük üzüntü yaşarken sinir krizi geçiren çift hastaneye götürüldü. Yangının çıkış sebebinin henüz belli olmadığı öğrenildi. Yangın sırasında olay yerine gelen CHP Karacasu İlçe Başkan Vekili Serkan Kurt ve Aydın Büyüksehir Belediyesi Hizmet Ağı (AYBA) ekipleri aileyi teskin etmeye çalışırken gerekenin yapılacağı bilgisi verildi. Mahalle halkı köyde su tankeri bulunmaması sebebiyle tepki gösterdi.

“SADECE SEYREDEBİLİYORUZ”

Mahalle Muhtarı Muhammet Dibek, “Aşağıda dernek evindeydik. Bunların kızlarının düğünleri vardı. Kızları evleniyordu. Biz orada otururken bir ev yanıyor dediler. Kimin evi dedik? Hasan Gök’ün evi dediler. Bizde çıktık geldik. Geldiğimizde de ev komple yanmışmış. Herkes düğündeydi” dedi.

Mahalle sakinlerinden Süleyman Demir ise “Buradaki bizim evlerde şurada borular var bizim eve de sıçradı. Bu köy birbirlerine çok yakın.  Buradaki problem burayı da yakar. Buradaki bütün dağlar da yanabilirdi. Temel sorun ne biliyor musun? Bu köyün tamamen yangına duyarlı bir tane sistemi yok. Biz köylü olarak sadece seyredebiliyoruz.”

GENÇ ÇİFTİN DÜĞÜNÜ YARIDA KALDI

Evi yanan ailenin yeğeni Dilek ile Tahir çiftinin ise daha önce pandemi kısıtlamaları sebebiyle düğünlerini ertelemek zorunda kaldıkları öğrenildi. Yangın sebebiyle düğünleri yarıda kalan çift ve akrabaları büyük üzüntü yaşadı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Yangın Alanı

* Vatandaşların Feryatları Ağlamaları

* Evin Yanması

* Mahalle Muhtarı Muhammet Dibek

* Süleyman Demir

Kaynak: anka