Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Hasan Celal Güzel anısına düzenlenen, yazar ve yayınevi katılım sayısı bakımından Türkiye’nin en büyüğü olan Gaziantep Kitap Fuarı hem yazarlar hem vatandaşlar tarafından fuar düzeni ve hazırlanan programlarıyla ziyaretçilerinden tam not aldı.GAZİANTEP İGFA-  Ortadoğu Fuar Merkezi’nde devam eden kitap fuarında 415 yayın evi, 380 yazar ve 3 milyon kitap okurlarla buluştu. Fuarda 8 farklı renkle belirtilen stantlar ve 4 söyleşi salonuyla vatandaşlar yazarlarla tanıştı, söyleşilere katıldı.

YAZARLAR İLGİDEN VE ORGANİZASYONDAN MEMNUN KALDI

Okurlarıyla buluşan yazarlardan Yavuz Dizdar, yoğun ilgileri için Gazianteplilere teşekkür ederek şunları söyledi: “İnsanlar aldıklarını okuma ve hatmetmek, sindirmek konusunda da aynı hassasiyeti gösteriyorlardır. Gördüğüm kadarıyla yayın evleri açısından mükemmel bir katılım var. Başka bir yerde en iyisini düzenleseniz ancak bu kadar katılım olurdu. Okurlarda istedikleri gibi buluştukları böyle bir fuarda aldıklarını okuyup faydalanırlarsa fuar yerini bulmuş olur.”

Yazar Bilal Sami Gökdemir ise Gazi şehrin özellikle gençler olmak üzere büyük bir okuma potansiyeli olduğuna değinerek, “Ben senelerdir Gaziantep’te böyle bir fuarın olmasını düşünüyordum. Buraya geldiğimizde bu düşüncemizde ne kadar haklı olduğumuzu görmüş olduk. Salonun büyük olmasına rağmen vatandaşların burayı doldurmasıyla fuarın başarısı belli oldu. Aynı anda imza yapan çok fazla yazar var. Komşularımın Gaziantepli olmasından dolayı Gaziantep’in ne kadar konuksever olduğunu biliyordum ve buraya gelmek için can atıyordum. Buraya geldiğimizde de bir kez daha bu misafirperverliği gördük” diye konuştu.

OKURLARIMIZ DA ŞEHİRLERİ GİBİ ÇOK KEYİFLİ

Gaziantep’e ilk defa geldiğini ve şehri çok beğendiğini söyleyen Yazar Zeynep Sahra ise fuar hakkında şu ifadeleri kullandı: “İlk gelişimden dolayı okurlarım çok güzel bir ilgiyle karşıladı. Yemekleri ayrı şehri ayrı güzel bir yer burası. Okurlarımızda şehirleri gibi çok keyifli. İlginin bu kadar yüksek olacağını beklemiyordum. Fuar alanı çok temiz, düzenli. Bu kadar beklemiyordum. Birçok fuara gidiyoruz. Bazı fuarlarda böyle bir düzen ve temizlik göremiyoruz ama Gaziantep’te fuarın sistemi güzel oturmuş. Gençlerde ilgisiyle bu emeğin karşılığını vermiş. Ben çok memnun kaldım.” Gaziantep ve civar illerden gelerek fuarı ziyaret eden vatandaşlar organizasyon başarısına tam not verdi.

Kızının kitap okumayı çok sevdiğini ifade eden Mehmet Ali Bilgili, “Annesi kitap okuma konusunda çok teşvik ediyor. Birçok yazarın kitabı bizde var. Bir çanta dolusu kitapla buraya geldik imzalatmaya. Gençler için hoş oluyor yazarla buluşma açısından bir fırsat yarattı” dedi.

Gaziantep Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Onur Türkölmez fuar hakkında şöyle konuştu: “Genel olarak güzel bir organizasyon. Rahat, ferah ve alan çok geniş. Yayın evlerinin katılımı bakımından aradıklarımızı bulduk. Fiyatlar uygun. Bazı beklediğimiz yazarlar söyleşilere geliyor. Bir imza günü dâhilinde kısa süreli de olsa kitaplarını okuduğunuz yazarlarla bir araya gelmek güzel. Yazarlar kitaplarda anlatmak istediklerini söyleşilerde daha rahat anlatıyor. Ne kadar söyleşi fazla olursa o kadar iyi. Program geniş, genel olarak iyi bir program hazırlanmış.”

FUAR KİTAPSEVERLER İÇİN BÜYÜK BİR AVANTAJ

Adanalı Meliha Ekinci de fuarı çok güzel bulduğunu söyleyerek, “Adana’da düzenlenen fuara göre burası daha ferah ve düzenli. Bugün buraya sevdiğimiz yazarların imzalarını almaya geldik. Yazarlarla buluşma fırsatı yakalayınca çok mutlu olduk. Büyük bir avantaj kitapseverler için bu fuar. Fiyatlar çok uygun. Gençlerin gelmelerini tavsiye ediyorum.”

Kaynak: igf