İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Van’ın Çaldıran İlçesinde esnafı ziyaret etti. Akşener'in girdiği bir dükkandaki bir işçi; "Adam beş maaş alıyor idare edemiyor. Sen 200 milyar (bin lira) maaş alıyorsan besliyorsan kendini, yandaşlarına veriyorsan, ben de 2 milyara (bin lira) nasıl geçinebilirim? Benim dokuz tane çocuğum var. Nasıl geçineceğim bir işçi olarak, çalışamıyorum işim yok" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Van’ın Çaldıran ilçesinde esnafı ziyaret etti. Esnaf ve Akşener arasındaki diyaloglar şöyle:

"BİZ TERÖRİST DEĞİLİZ, İSTİYORUZ Kİ BİR İŞ SAHASI YAPILSIN"

“Esnaf: Çaldıran çok mağdur.

Akşener: Anlat bakalım.

Esnaf: Bir Çubuklu sınır kapımız var. Yıllardır siyasetçiler burada geliyorlar, seçim araçlarının üzerinden vaatler veriyorlar, ‘Yapacağız, edeceğiz’ diyorlar. Kimse yapmıyor. Bir de söz verdiler, yapmadılar. Çubuklu Barajımız var.  Onu yapacaklardı söz verdiler, onu da yıllardır söylüyorlar yapmadılar. Şu Merkez muhtarıyım, şu anda halk çok mağdur. Dilekçe vermediğimiz yer kalmadı. Binlerce çiftçimiz mağdur. Bu sene kuraklık vardı, ama bizde her yıl kuraklık var.

Akşener: Ayy.

Esnaf: Siz adaletli bir genel başkansınız, size inanıyoruz. İnşallah siz yaparsınız.

Akşener: İnşallah.

Esnaf: (Çaldıran) Türkiye’nin en soğuk yeridir. Bize hep ‘terörist’ diyorlar biz terörist değiliz. Hepimiz insanız sonuçta. Bu ilçe bizim ilçemizdir. İstiyoruz ki, ilçeye bir el atsınlar. Bir iş sahamız yok, bir iş sahası yapılsın. Gençlerimiz işsiz, mağdur. İnanın Çaldıran çok mağdur.

"İÇİMİZDE 50 TANE BOMBA VAR AMA DERDİMİZİ ANLATTIĞIMIZDA BOĞAZIMIZI SIKIYORLAR"

Akşener: İşler nasıl?

İşçi: Başkanım, işler yok.

Akşener: Nasıl geçiniyorsunuz?

İşçi: Biz sadece mücadele ediyoruz. Ölmeden yaşıyoruz. Benim 9 çocuğum var, başkanım. Ben 2 milyar 800 (2 bin 800 lira) çalışarak, işçi olarak alıyorum. Adam 100 milyar (bin lira) cebine koyuyor ben ‘idare edemiyorum.’ Ben 2 milyar 800 (liraya) nasıl idare edebilirim?

Akşener: Vay be.

İşçi: Adam beş maaş alıyor idare edemiyor, ben 2 milyar 800 (2 bin 800 liraya) nasıl idare edebilirim? Mecbur herkes kendini kuyuya atıyor. Sen 200 milyar (bin lira) maaş alıyorsan besliyorsan kendini, yandaşlarına veriyorsan, ben de 2 milyara (bin lira) nasıl geçinebilirim? Benim dokuz tane çocuğum var. Nasıl geçineceğim bir işçi olarak, çalışamıyorum işim yok.

Akşener: Ayy. Nasıl geçiniyorsun peki?

İşçi: Hırsızlık yapacağım başka çarem var mı?

Akşener: Ayy.

İşçi: Başka çarem varsa söyleyin. Biz çok öfkeliyiz.  Bizim içimizde 50 tane bomba var. Ama biz derdimizi anlatamıyoruz, anlattığın zaman boğazını sıkıyor, seni asıyor.”

Kaynak: anka