Pandemi gölgesinde yüz yüze eğitim gören 18 milyon ilk ve ortaöğretim öğrenci için 2 haftalık yarı yıl tatili başladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da Fatih Aksaray Mahmudiye Ortaokulu’nda öğrencilere karnelerini vererek heyecanlarına ortak oldu.

6 Eylül’de başlayan yüz yüze eğitimin ilk dönemi bugün sona erdi. Karnelerine kavuşan yaklaşık 18 milyon öğrenci iki haftalık yarıyıl tatiline girdi. Aksaray Mahmudiye Ortaokulu’ndaki karne törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, okul yönetimi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yerlikaya, kendisini çiçeklerle karşılayan ortaokul ve ana sınıfı öğrencilerini selamlayarak, sohbet etti. Ardından beraberindeki heyet ile okulu gezen Vali Yerlikaya, müzik sınıfında gerçekleştirilen derse katıldı. Öğretmenler odasında öğretmenler ve idarecilerle bir araya gelen Vali Yerlikaya, öğretmenlere gül takdim ederek; sohbet etti. 5-B sınıfında öğrencilere karnelerini veren Vali Yerlikaya, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Hatıra fotoğraf çekiminin ardından Vali Yerlikaya, öğrencilere karne hediyelerini verdi.

Vali Yerlikaya, “Karne sevincini bugün Fatih’teki Aksaray Mahmudiye Ortaokulu öğrencilerimizle birlikte yaşadık. Şimdi önünüzde iki haftalık bir tatil var. Bol bol eğlenin, dinlenin, kitap okumayı da ihmal etmeyin. İyi tatiller" dedi. 

 

Kaynak: anka