Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Dargeçit ilçesinde düzenlenen açılış törenine katıldı.Şehmus EDİS/ MARDİN İGFA- Dargeçit Belediyesi tarafından ilçede Gençlik Festivali ve Bilgi Evi açılış programı düzenlendi. İstanbul Zeytinburnu Belediyesinin destekleriyle Dargeçit ilçesinde  "Şehit Emniyet Amiri Ibrahim Halil Aksoy Bilgi Evinin" açılış programında Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da hazır bulunarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Vali Demirtaş da çeşitli gösteri ve konserlerin olduğu festivalin açılış konuşmasında  desteklerinden ötürü Zeytinburnu Belediye Başkanı ve yetkililerine teşekkür etti.

Yaklaşık 22 Ay kadar Mardin'de görev yaptığını hatırlatan Vali Demirtaş; "Mardin'de görev sürem boyunca Dargeçit ilçesine kaç kez geldiğimi ben bile hatırlayamaz oldum. İlçede çok başarılı ve çalışkan bir Belediye Başkanımız var. Belediye Başkanımız Mehmet Cüneyt Aksoy'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler de hem Valilik hem de Büyükşehir Belediyesi olarak her ilçemize olduğu gibi Dargeçit ilçemize de hizmetlerimizi sürdürüyoruz.

Daha geçen hafta üretici kadınlarımıza arı kovanlarımızı teslim ettik. Gene yerli ürünlerimizin çeşitliliğini sağlamak üzere çiftçi kardeşlerimize binlerce fidan dağıtımı yaptık. Allah izin verirse Dargeçit artık hedefini büyütüp kabuğuna sığmayacaktır. Bizler Mardin'i teslim aldığımız noktadan çok daha ileriye taşıyacağız" diye konuştu.

İlçede düzenlenen programlarda İl Protokolü, STK Temsilcileri ve Dargeçit'li vatandaşlar da hazır bulundu.

Kaynak: igf