Kendisinden boşanmak isteyen eşini ve eşinin arkadaşını, hakkındaki uzaklaştırma kararının bittiği gün öldüren Ersin Yılmaz’ın iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

İstanbul Arnavutköy’de, eşi Elif Yılmaz’ı (30) ve eşinin arkadaşı Emre Erdoğan'ı (32) aynı silahla vurarak öldüren tutuklu sanık Ersin Yılmaz’ın (29) iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı dava, 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün başladı. Duruşmaya, tutuklu sanık Ersin Yılmaz’ın yanı sıra Elif Yılmaz’ın ailesi ve taraf avukatları katıldı.

SANIK MAHKEMEDE SUSMA HAKKINI KULLANDI

Sanık Ersin Yılmaz, duruşmada susma hakkını kullandı. Maktul Emre Erdoğan’ın eşi Büşra Erdoğan, duruşmada şunları söyledi:

“Eşimle ölen Elif Yılmaz arasında herhangi bir yakınlık olduğuna ilişkin bir şey duymadım. Bunların hepsi iftiradan ibarettir, yalandır. Sanığı önceden tanımıyordum. Olay günü binadaki tüm dairelerin zillerinin çalındığını fark ettim. Kameradan baktığımda kimse olmadığını gördüm. Biraz sonra yeniden ziller çalmaya başladı. Dışarıdaki kişi 'PTT'den geldim' dedi. Bu nedenle kapıyı açtım. Elinde 100 TL banknot vardı. 'Emre evde mi' diye sordu. Ben gelen bu kişiyi eşimin arkadaşı zannettim. Elindeki parayı da görünce borç almaya gelmiş bir şahıs olabilir düşüncesiyle eşimi çağırdım. Bu sırada sanık açık kapıdan hiçbir şey söylemeden eşime ateş etti. 'Eşimi vurdum, bunu da vurdum. 5 yıldır ilişkileri varmış' dedi. Ben eşimle severek evlenmiştim. Sanığın ölen eşiyle irtibatı bulunduğuna dair iddiayı kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

“ELİF YAŞASAYDI ÖLDÜRÜLDÜĞÜ GÜN 30 YAŞINA BASACAKTI"

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği de söz konusu davaya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

“Elif Yılmaz, boşanmak istediği ve şikayetçi olduğu erkek tarafından katledildi. Yaşasaydı öldürüldüğü gün 30 yaşına basacak olan bu genç kadının, hayata katacakları ve hayattan almayı hak ettikleri vardı. Fail, olayın ardından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Sanık olarak Ersin Yılmaz’ın yargılandığı dosyada, iddianame kapsamında savcılık Türk Ceza Yasası'nın 82. maddesi uyarınca, tasarlayarak eşini kasten öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet ceza almasını istendi. Sanığın en ağır cezaya hükmedileceği fikrindeyiz. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği olarak Elif Yılmaz’ın bıraktığı yerden mücadelesini sürdürüyoruz.”

Kaynak: anka