Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç, bu sabaha karşı 90 yaşında hayatını kaybetti.

1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını alan Güvenç, sanat hayatı boyunca birçok ödülün sahibi oldu. 

Nedret Güvenç'in yeğeni oyuncu Ece Uslu, sosyal medya hesabında yayınladığı mesajla acı haberi verdi:

"Büyük teyzem Nedret Güvenç Bilgütay’ı maalesef dün sabaha karşı uykusunda kaybettik. Zorlu bir hayatın ardından kendisine harika bir hayat kurdu. Yetenekleri ve başarılarıyla donattı hayatını ve asıl benim için en önemli olanı kıymetli eşi rahmetli Okan Bilgitay ile birlikte aşklarını be aralarındaki saygıyı hiçbir zaman kaybetmeden ve o aşklarına hepimizi imrendirerek yaşadılar güzel hayatlarını. Aşkları ve birliktelikleri herkese örnek olabilecek kadar harikaydı, şimdi artık tekrar bir aradalar… Ve benim hayatımda çok önemli olan sevgili anneannem Nebile Fikriye Güvenç ile de beraberler artık ... Hepinizi çok seviyorum. Sen hepimizin çok kıymetlisiydin sevgili ve biricik teyzeciğim. Allah rahmet eylesin. Mekanın cennet olsun. Işığınla aydınlat gittiğin yeri… Seni çok seviyorum. "

ŞEHİR TİYATROLARI: TÜM TİYATRO CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları da usta oyuncunun ardından bir mesaj paylaştı:

"Tiyatromuzun, Türk Tiyatrosu ve Sinemasının duayen isimlerinden Nedret Güvenç’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesinin, dostlarının ve tüm tiyatro camiasının başı sağ olsun."

NEDRET GÜVENÇ KİMDİR?

1930 yılında dünyaya gelen Nedret Güvenç, Ankara Devlet Konservatuarı’nda şan ve piyano eğitim aldı. Usta sanatçı daha sonra tiyatroya ağırlık vermeye karar verdi. 1948'de İzmir'de tiyatroya başlayan Güvenç, İzmir Şehir Tiyatroları 1950 yılında kapatılınca İstanbul'a taşındı ve İstanbul Şehir Tiyatroları'na katıldı. 1959-1960 yılları arasında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda da konuk oyuncu olarak sahneye çıkan sanatçı, sonrasında tekrar İstanbul'a döndü. Sayısız tiyatro oyununda başrol oynayan Güvenç'in bu dalda pek çok ödülü var.

1974'te "En Büyük Kumar" ile yönetmenliğe başlayan sanatçı, 1995'te emekli olduğu İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan sonra "Tiyatro İstanbul" bünyesine katıldı. 1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Ayrıca Türkiye'nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini, Güvenç yazdı.

Kaynak: anka