Gazeteci-Yazar Cüneyt Arcayürek’i, vefatının altıncı yıl dönümünde eşi Esin Arcayürek, usta gazeteciyi yalnız bırakmadı. Arcayürek, genç gazetecilere; “Yeni yetişenler de onun gibi yurdunu seven, çalışkan olur” sözleriyle seslendi ve “Bu günleri görmedi ama bilmiyorum belki de iyi oldu” dedi.

Bugün, Ankara gazeteciliğinin usta isimlerinden gazeteci yazar Cüneyt Arcayürek’in vefatının altıncı yıl dönümü. Gazetecinin eşi Esin Arcayürek vefat yıl dönümünde eşini yalnız bırakmadı. Gölbaşı’ndaki mezarı önünde ANKA Haber Ajansı’na konuşan Arcayürek, “Cüneyt bey, Türkiye’nin gazetecisi. 60 sene Türkiye için gece gündüz çalıştı. Bugünleri görmedi, ama bilmiyorum belki de iyi oldu” dedi.

Arcayürek, genç gazetecilere “Yeni yetişenler de onun gibi yurdunu seven, çalışkan olur. Siz artık alıp iyi bakacaksınız, iyi bir gazeteci olacaksınız” sözleriyle seslendi.

Arcayürek, “Haftaya yapılacak törenle Ankara’da Arcayürek’in adının verildiği bir park açılacağını da” bildirdi.

“HEP ZORLU HABERLERİ, OLAYLARI ÇIKARIRDI”

Cüneyt Arcayürek, Barış Harekatı'ndan sonra Kıbrıs'a ilk giren gazeteci olmuştu. Esin Arcayürek, o günleri ise şöyle anlattı:

“Ben İstanbul’da annemlerin yanındaydım. Cüneyt de uğraşıp didinip binmiş gitmiş subaylarla. Onlarla tankın üstünde gitmiş. Haberi yetiştirmek için hemen dönmüş. Yazılarını yazıp eve geldi ben açtım kapıyı harpten dönmüş derler ya, subay kepi… gördüm, bayıldım. Hep zor haberleri, olayları çıkarırdı.”

 

Kaynak: anka