AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin, son 5 yılda toplam bedeli 74 milyon lirayı bulan çok sayıda ihaleyi Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin'e verdiği iddiaları yargıya taşındı.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), Üsküdar Belediyesi'nin, İsmail Şirin’in şirketine 6 milyon 323 bin liralık kısmı bu yıl içinde olmak üzere son 5 yılda toplam bedeli 74 milyon lirayı bulan çok sayıda ihale verdiği iddiaları ile ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

HKP avukatlarının suç duyurusunda; Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başkan yardımcıları Abdullah Ayaz, İsa Doğan, Mehmet Beşir Aksakal, Mehmet Yapıcı, Vefa Yunus Taylan, Zekeriye Şanlıer ve Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve Üsküdar Şube Başkanı İsmail Şirin hakkında “görevi kötüye kullanma, bilerek ve isteyerek kamu zararına sebep olmak (irtikâp), nitelikli dolandırıcılık ve nüfuz ticareti” suçlarından işlem yapılması talep edildi.

"BU AÇIKÇA KAMU MALLARININ YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLMESİDİR"

Suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı Sait Kıran, "Tespit edilebildiği kadarıyla Üsküdar Belediyesi’nin İsmail Şirin’in şirketine son beş yılda yaklaşık 74 milyonluk ihale aktarılmış. Bu açıkça kamu mallarının yandaşlara peşkeş çekilmesidir. Ensar Vakfı’nın, Karaman’da küçücük çocuklarımıza tecavüzle meşhur olduğu hepinizin bilgisi dâhilinde. Ama bunlar, böylesine tescilli vakıflara, örgütlere bile sadece kendilerine yandaş olduğu, siyasal İslamcı olduğu için kamu mallarını peşkeş çekmekten bir an bile vazgeçmiyorlar” dedi.

Kaynak: anka