Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilciliği’ne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet, Türkiye’nin Endonezya Büyükelçiliği’ne ise eski AKP Milletvekili ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan atandı.

Çeşitli kurumlarda yapılan atamalara ilişkin kararlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlandı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalara ilişkin 11 ayrı karar, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre; Türkiye’nin UNESCO Daimi Temsilciliği’ne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Gülnur Aybet atandı. Türkiye’nin UNESCO nezdinde Özel Temsilcisi Ahmet Altay Cengizer, görevinden alındı.

Öte yandan Endonezya Büyükelçiliği’ne ise eski AKP milletvekili ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan atandı. 

Bingöl Müftülüğü’ne Mustafa Topal, Hakkari Müftülüğü’ne ise İsmail Fakirullah atandı. Sivas Müftüsü Yusuf Akkuş, Kayseri Müftüsü; Ardahan Müftüsü Remzi Pehlivan ise Sivas Müftüsü olarak görevlendirildi. Hayri Erenay ise Ardahan Müftüsü oldu.

Ege Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necdet Budak, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Küçük, Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bekir Sami Yılbaş ile Uşak Üniversitesi Rektörlüğü'ne Prof. Dr. Ekrem Savaş atandı.

 

Kaynak: anka