Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a Çocuk ve Mimarlık çalışmaları dolayısıyla takdir belgesi verdi.

Uluslararası Mimarlar Birliği, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’a çocuklara mimarlık ve kent kültürüne ilişkin atölye çalışmalarını içeren “Çocuk ve Mimarlık” projesindeki faaliyetleri dolayısıyla takdir belgesi verdi.

"Mimarlık camiasına paha biçilmez katkılarının devamı" dilekleri ile sunulan takdir belgesi, Candan’a 2017-2021 yılları arasındaki faaliyetleri dolayısıyla verildi. Tezcan Karakuş Candan 2002 yılından bu yana Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nde çocuklara yapılı çevre farkındalığı, mimarlık ve kent kültürü çocukların yaratıcılığı ve mimarlığın yaratıcılığının birlikte ele alındığı Çocuk ve Mimarlık çalışmalarının kurucu süreçlerinden itibaren görev aldı. Çocuklara yönelik, müfredat aşamasında okullarda ve okul dışlarında binlerce çocukla yüzlerce atölye çalışması yürüttü. Candan, çocuklarla birlikte kent ve mimarlık kültürünün yaygınlaşması içim ulusal, uluslararası ve akademik ortamlarda sunumlar gerçekleştirdi.

 

Kaynak: anka