TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesine ilişkin görüşmeler tamamlandı. Görüşmeler sürerken Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, AKP Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın vefat ettiğini duyurdu. Görüşmelerde soru-cevap bölümü yapılmazken AKP, CHP, HDP, MHP ve İYİ Parti sözcüleri, Kılıç'ın vefatı nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. 

Ulaştırma Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçesi, Bakan Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşüldü. Görüşmeler sürerken Ankara Şehir Hastanesi'nde koronavirüs tedavisi gören AKP Milletvekili İmran Kılıç'ın vefat haberi geldi. 

AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, toplantı söz alarak Kılıç'ın vefatından dolayı grupları adına başsağlığı dileklerini iletti. 

Ardından Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, bütçe görüşmelerinde soru-cevap bölümünün yapılmayacağını belirterek, Bakan Karaismailoğlu'ndan sorunları en kısa sürede yazılı olarak yanıtlamasını istedi. 

Karaismailoğlu, "Arkadaşlarımız cevapları hazırlamıştı, ama malum durumdan dolayı bunları yazılı vermek üzere teklifinizi ben de kabul ediyorum. Sayıştay raporları bizim için çok kıymetle, çok önemli. Bunlara da gerekli cevabı vermek zorundayız. Titizlikle inceliyoruz, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

Bakan Karaismaoğlu da Kılıç'ın vefatından dolayı başsağlığı dileklerini iletti.

Kaynak: anka