Ücretli öğretmenler de Ulus'ta basın açıklaması yaparak kadro istedi.  Toplam 5-20 yıl arası bir süre boyunca bu işi yaptıklarını söyleyen ücretli öğretmenler, “Bunca yıl devletimize hizmet ettikten sonra hiçbir kazanım sağlamadan kenara atılmak istemiyoruz" diyerek kadro talep etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen öğretmenler, “Reisim hangi mesleğin ‘ücretlisi’ var” mesajı verdi.

Ücretli öğretmenler Ankara’da basın açıklaması yaparak atama istedi. 2018’den beri ücretli öğretmenlerin kadroya alınmadığına dikkat çeken ücretli öğretmenler, eğitim fakültesi mezunu ve formasyon sahibi ücretli öğretmenlere kadro verilmesini istedi.

Ulus’ta buluşan Emektar Liyakatli Öğretmenler Platformu üyesi öğretmenler adına yapılan açıklamada, “MEB mevzuatı kisvesi altında ‘ücretli kölelik’ sistemi hiçbir özlük hakları olmadan okullardaki ihtiyaca göre Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından görev verilen vasıflı öğretmenler ayda 16 gün sigorta prim günü ve 1000-1500 TL ücretlerle çalıştırılmaktadır. Hangi ülkede ücretli öğretmenlik var? Hangi mesleğin başında ‘ücretli’ gibi küçültücü bir sıfat var?" diyerek ücretli öğretmenlik uygulamasına tepki gösterdi.

"KENARA ATILMAK İSTEMİYORUZ"

Yaşanan hak kayıplarına ise şu sözlerle dikkat çekildi:

"Bizler 5-20 yıl arası hizmet etmiş ücretli öğretmenleriz. Her meslekte özlük, süreklilik ve emeklilik gibi insani haklar vardır. Bunca yıl devletimize hizmet ettikten sonra hiçbir kazanım sağlamadan kenara atılmak istemiyoruz."

"SESİMİZİN DUYULMASINI İSTİYORUZ"

Keçiören’de bir okulda ücretli öğretmenlik yapan Güneş Dilekçi, “Uzun yıllardır öğrencilerimize yarım sigorta ile ders verdik. 2018’de yapılan ücretli öğretmen atamasında birçok mağduriyet yaratıldı. Uzun süreli çalışan arkadaşlarımız prim adaletsizliği nedeniyle mağdur edildi. Kadro istiyoruz, sesimizin duyulmasını istiyoruz. Telafide, normal öğretimde, uzaktan eğitimde görevlerimizi yerine getirdik. Şu anda yaz tatili nedeniyle işlerine son verilen arkadaşlarımız mecburen başka işler yapacak” sözleri ile yaşananları anlattı.

"EMEKLİ DAHİ OLAMIYORUZ, ASGARİ ÜCRETLİDEN AZ MAAŞ ALIYORUZ"

Hatay’dan sesini duyurabilmek için Ankara’ya geldiğini söyleyen bir ücretli anaokulu öğretmeni ise, “Emekli dahi olamıyoruz. Yanımızda çalışan asgari ücretli personelden de az maaş alıyoruz. Buna dur demeye geldik. İyileştirme de değil kadroyu hak ettiğimizi düşünüyoruz” sözleri ile taleplerini anlattı.

 

Kaynak: anka