Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elif Topkaya Sevinç, “Herkesi 7 Haziran’da Danıştay’da olmaya davet ediyoruz; İstanbul sözleşmesine sahip çıkacağız” dedi.

Uçan Süpürge Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Elif Topkaya Sevinç, İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açılışının 11. yıl dönümü nedeniyle ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Topkaya Sevinç, şunları söyledi:

“VAZGEÇMİYORUZ, NÖBETTEYİZ”

“Bugün İstanbul Sözleşmesi’nin imzaya açılışının 11’inci yılı. Bugün bizim için önemli bir gün. Binlerce kadın, kadın avukat, STK temsilcileri, meslek örgütleri Danıştay’daydı, ben de oradaydım. Dün akşamdan beri tekrar nöbetteyiz; Türk Ceza Kanunu ile ilgili yeni kanun tasarısı Meclis’e geldi. Dün geceden beri kadın örgütleri tekrar; vazgeçmiyoruz, nöbetteyiz yasalarımızı uygula, haklarımızdan elini çek medya kampanyaları ile izlemeye devam ediyor. Bugün tekrar kampanyalarımız devam ediyor.

“HERKESİ DANIŞTAY’DA OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Uçan Süpürge Vakfı da 25 yıldır kadının insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği alanında çalışmalar yapan bir örgüt. Bileşeni olduğu EŞİK içinde çok aktif bir rol alıyor. Haklarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Danıştay davasında hepimizin şahit olduğu gibi, anayasaya, hukuka aykırı bir geri çekilme söz konusu. Merakla Danıştay’ın vereceği kararı bekliyoruz. Savcı mütalaası, fesih işleminin iptali yönündeydi. 7 Haziran’da tekrar ikinci bir dava dizini var, diğer açılan davalarla ilgili. Herkesi 7 Haziran’da Danıştay’da olmaya davet ediyoruz; İstanbul sözleşmesine sahip çıkacağız.”

 

Kaynak: anka