Haber: DİLAN KUTLU - Kamera: NAZIM FATİH EFE

Türkan Şoray'ın Onursal Başkanı olduğu 25. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin başvuruları bugün başladı. Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner, "Hepimizin tarihinde anılarımızın olduğu ‘Kavaklıdere Sineması’nı istiyoruz’ dedik. Tabii ki Mansur Yavaş’la konuştuk. Sayın başkan bizim bu isteğimizi memnuniyetle kabul etti" dedi. 

Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner ve vakıfın Proje Koordinatörü Ceren Kurt, 25. kez düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali hakkında tanıtım toplantısı düzenledi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) desteğiyle 25. kez düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nin başvuruları bugün başladı. 26 Mayıs - 5 Haziran 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin ana teması “Kadınların mirası” olacak.

Uçan Süpürge Vakfı Başkanı Halime Güner Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın desteğiyle festivalin gösterimlerinin ‘Kavaklıdere Sineması’nda yapılacağını söyledi. Güner ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bu sene temamız kadınların mirası ve bu mirasta Ankara’daki sinemaların da mirasına sahip çıkmak için yola çıktık. Kızılırmak Sineması da Kavaklıdere Sineması’nda 2022 yılında Uçan Süpürge Film Festivalinde mutlaka içeride etkinliklerin olmasını istediğimiz sinemalar biz bunun hayali içerisindeyiz.

“MANSUR YAVAŞ’LA KONUŞTUK MEMNUNİYETLE KABUL ETTİ”

Hepimizin tarihinde anılarımızın olduğu ‘Kavaklıdere Sineması’nı istiyoruz’ dedik. Tabii ki Mansur Yavaş’la konuştuk, sayın başkan bizim bu isteğimizi memnuniyetle kabul etti. Şu an da çalışmaların başladığını biliyoruz.

Tunalı Hilmi Caddesi üzerindeki daha önceki sinemaların tarihlerine baktığımızda filmlerin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. Bu tadı bu nesil almadı. Biz ısrarla bu sinemaların tekrar açılmasını, kültür sanat üzerine söyleşilerin devam etmesini istiyoruz. Diğer sinemalar için de girişimlerimiz oldu. Ankara’da kültür sanatın en çok olduğu dönem başlıyor. Mansur Yavaş’la Ankara değişiyor.

Alışveriş Merkezleri içerisindeki sinemalardan hoşnut değiliz. Zaten Uçan Süpürge bu zamana kadar hiçbir festivalini orada yapmadı. Sokağa kapısı açılan sinema dediğimizde Kavaklıdere, Kızılırmak sineması en eskilerimizden. Yıllar önce Uçan Süpürge film festivalini Kızılırmak Sineması’nda yaptığında bütün semtlerden otobüslerle kadınları davet ettiğimiz zaman, kadınlara, ‘Sinemaya daha önce geldiniz mi?’ diye sorduğumuzda salondaki kadınların yüzde 90’nı bu sinemaya gelmediğini söylemişlerdi. Sinema salonlarında bir filmi izlemek, onun üzerine konuşmak, bizi bize yaklaştırır.”

 

 

Kaynak: anka