Tuzla Gemi Tersanesi'nde 4 gün önce yaklaşık 25 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybeden 25 yaşındaki Pakistanlı işçi için bugün eylem yapıldı. Limter-İş Sendikası tarafından tersane önünde gerçekleştirilen eylemde, Pakistanlı işçinin iş güvenliği önlemleri alınmaması nedeniyle yaşamını yitirdiği ifade edilerek, "Yaşanan iş cinayetidir" denildi.

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı, Pakistanlı tersane işçisinin bakıma alınan MSC ENGLAND isimli geminin kaptan köşkünün dış cephesini boyadığı sırada, balkon korkuluğu kırık olduğu için düştüğünü söyledi. Saygılı, "İşçi 25 metreden düşmüş. Üzerinde emniyet kemeri yok. Bu zamana kadar 13 işçi arkadaşımız bu tersanede işçi sağlığı, iş güvenliği tedbirleri alınmadığından dolayı yaşamını yitirdi. Çarklar, patronlardan yana dönüyorsa, iktidar patronlardan yanaysa sömürü ve iş cinayeti kaçınılmazdır. Yaşanan iş cinayetidir" dedi. 

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'nın bugün tersane önünde yaptığı eyleme İnşaat-İş ve Dev-Yapı İş Sendikaları da destek verdi. 

"İŞÇİLER ÖLÜYOR, ÇARKLAR DÖNÜYOR"

Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Saygılı, burada yaptığı açıklamada, 9 Ocak'ta da tersanede 25 yaşında bir işçinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yaşanan iş cinayeti 13'üncü oldu. Yani bu 13 işçi arkadaşımız, bu tersanede işçi sağlığı, iş güvenliği tedbirleri alınmadığından dolayı yaşamını yitirdi. Ölen arkadaşımız, iş cinayetine kurban giden arkadaşımız Pakistanlıydı. 9 0cak’ta yine bu tersanede 25 yaşında İsmail arkadaşımızı kaybettik. Yaşanan iş cinayetidir diyoruz. O Pakistanlıdır deyip geçmeyelim. Nereli olduğu, ismimizin, dinimizin, dilimizin ne olduğu önemli değil. Madem ki işçiyiz, kardeşiz demektir. Kardeşlerimize sahip çıkmak bizim görevimizdir. Biz işçiler olarak nerede olursak olalım mutlaka birbirimize sahip çıkmak zorundayız. Çarklar, patronlardan yana dönüyorsa iktidar patronlardan yanaysa sömürü ve iş cinayeti kaçınılmazdır. İşçiler ölüyor, çarklar dönüyor."

 

Kaynak: anka