DİLAN KUTLU

Adıyaman'da tütün protestosu sonrasında tutuklanan Cemal İlik'in kardeşleri ANKA'ya konuştu. Sevda İlik, “Ekmeği için mücadele eden hele ki sakat bir insanı kalkıp hapse tıkmak hiçbir vicdana, hiçbir adalete sığmaz” dedi.

Adıyaman’da tütün ticaretine hapis cezası getiren yasanın yürürlüğü girmesine tepki gösterdikleri için gözaltına alınan 10 tütüncü tutuklanmıştı.

Tutuklanan tütüncülerden, Adıyaman’ın Sarıkaya Köyü'nde yaşayan iki çocuk babası 38 yaşındaki Cemal İlik’in eşinin iki aylık hamile olduğu öğrenildi. Cemal İlik’in kardeşleri Sevda İlik ve Sevgi Seyman ANKA Haber Ajansı’na konuştu.

"YAPTIĞINIZ VİCDAN DIŞI, AKCİĞERİ İFLAS ETMİŞ DURUMDA"

Sevda İlik, abisinin sağlık durumunun çok ciddi olduğunu sağ ayağındaki damar tıkanıklığı nedeniyle ayağının kesilebileceğini vurgulayarak, şunları söyledi:

“Adıyaman halkı olarak bugüne kadar herhangi yasa dışı bir eylemde bulunmadık. Cuma günü tutuklanan birisi benim abim Cemal İlik. Durumu gayet ciddi. Akciğeri tamamen iflas etmiş durumda. Buradan bütün yetkililere sesleniyorum, yaptığınız vicdan dışı bir şey. Herhangi bir suç işleseydi, terörden dolayı suç işleseydi haklıydınız. Ama ekmeği için mücadele eden hele ki sakat bir insanı kalkıp hapse tıkmak hiçbir vicdana, hiçbir adalete sığmaz.”

"İNSANLAR ÇOCUKLARINA BİR EKMEK GETİREMEZSE NE YAPACAKLAR?"

Cemal İlik’in diğer kardeşi Sevgi Seyman ise, “Tütün elimizden giderse herkes aç kalacak” diyor. Seyman herkesin alın teri için konuştuğunu belirterek şöyle konuştu:

“Tütün herkesin alın teridir. Bu da elimizden giderse herkes aç kalacak. İnsanlar çocuklarına bir ekmek getiremezse ne yapacaklar? Tütün kalkarsa millet ne yapacak? Başta benim abim Cemal İlik olmak üzere 10 kişi tutuklandı şu an cezaevinde. Neden? Tütünün hakkını savunmak için tutuklandı. Şu an 3 çocuğu evde hasta karısıyla yalnız. Siz söyleyin biz ne yapalım. Abim kanser ilacı kullanıyor. Doktorları ayağı kesilebilir diyor. Tedavisini hapishanede nasıl yapabilirler. O insan orada dayanamaz.”

Görüntü Dökümü

. Sevgi Seyman

. Sevda İlik

 

Kaynak: anka