Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), Cumhuriyet Gazetesi’nde sekiz çalışanın işten çıkarılması ile ilgili “Mali sıkıntı, kadro küçültme gibi gerekçelerle meslektaşlarımızın işten çıkarılması bu ekonomik kriz ortamında kabul edilemez. Cumhuriyet Vakfı yönetimini bu kararlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Cumhuriyet Vakfı Yönetimi’ni bu kararlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Meslektaşlarımızın iş güvencesinin sağlanmasını umut ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Cumhuriyet Gazetesi’nde sekiz çalışanın işten çıkarılmasına, yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Açıklama şöyle:

"Kamuoyunun doğru bilgilenme hakkını sağlayabilme uğraşı veren, basın özgürlüğünü gerçekleştirmek için özveri ile çalışan basın emekçilerinin yaşadıkları zorluklar hiç bitmiyor.

Meslektaşlarımız siyasi baskı, cezaevine girme, fiziksel saldırı tehditlerinin yanı sıra her an işten çıkarılma riski altında görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Geçtiğimiz 10 yılda 11 bini aşkın gazeteci işsiz kalmış durumda.

Bu süreçte son olarak Cumhuriyet Gazetesi’nden Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Spor Müdürü Sami Gürel, Düzeltme Servisi Şefi Rüya Özkalkan, Cumhuriyet Pazar Sorumlusu Hilal Köse, muhabirler Tuğba Özer, Ece Piroğlu, foto muhabiri Vedat Arık ile arşivde çalışan Mahmut Gündüz’ün işten çıkarıldığını öğrendik.

Cumhuriyet Gazetesi’nin yaşadığı zorluklarda emeğiyle destek veren meslektaşlarımızın işsiz kalması nedeniyle üzgünüz. Mali sıkıntı, kadro küçültme gibi gerekçelerle meslektaşlarımızın işten çıkarılması bu ekonomik kriz ortamında kabul edilemez.

Meslektaşlarımızın işten çıkarılmalarını kınıyor, Cumhuriyet Vakfı Yönetimi’ni bu kararlarını gözden geçirmeye davet ediyoruz. Meslektaşlarımızın iş güvencesinin sağlanmasını umut ediyoruz.”

Cumhuriyet Gazetesi’nde, sekiz çalışan; 29 Kasım’da işten çıkarılmıştı. Türkiye Gazeteciler sendikası, dün, İstanbul’daki gazete merkezi önünde işten çıkarma kararını protesto etmiş ve sekiz kişinin işlerine iadesini istemişti.

Kaynak: anka