GÖKHAN TUZLADAN

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 26 Eylül’deki kurultayından önce üyelerin 19 Eylül’de sandık başına gideceğini açıkladı. Sarıgül, “Genel başkan adayı arkadaşlara partimizin üyeleri oylarını kullanacaklar” dedi, konuşmasının sonunda da aday olduğunu açıkladı.

Edirne'de bir otelde partilerle bir araya gelen TDP Genel Başkanı Sarıgül; Türkiye’nin en demokratik partisi olduklarını ve ilk defa üyelerin genel başkanı belirlemek için sandık başına gideceğini söyledi.

Sarıgül ve beraberindekiler, ilk olarak saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile adaylık açıklamasına geçildi. İl Başkanı Murat Er’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Sarıgül, “Mevcut partiler, ülke sorunları karşısında yetersiz kalmaya, enerjilerini kaybetmeye, halkın gündeminden uzaklaşmaya başlayınca, halkımız yurttaşlarımız yeni bir arayışa girdi. Bizim partimiz de yeni arayışın bir sonucu. Türkiye’nin çare aramasının sonucu kurulmuştur. Türkiye Değişim Partisi dertlere derman olmak için kurulmuştur” dedi.

TDP’de “delege ağalığının olmayacağını” vurgulayan Sarıgül şöyle devam etti:

“Partimizdeki en yüksek rütbesi, parti üyeliğidir. Parti yöneticilerimizi, milletvekili adaylarını, belediye başkan adaylarını ve genel başkanı, delegeler seçmeyecek, partiye kayıtlı üyeler seçecek. Peki bu neden önemlidir? Partilerde delege sayısı azdır. Üye sayısı çoktur. Az sayıdaki kişiyi yönlendirmek, etki altına almak kolaydır. O nedenle delege ağaları da zaten gücünü buradan alırlar. Delegeler, parti içi mücadele verir. Üyeler ise ülkeyi yönetmek için mücadele verir.

Yenileşme, katılımcılık ve çoğulculuk ve siyasette adaleti biz gerçekleştireceğiz. Herkes, Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanlığına aday olabilir. Ben de bundan dolayı çok ama çok büyük mutluluk duyarım. 19 Eylül Pazar günü, Türkiye’mizin bütün illerinde sandık kurulacak. Genel başkan adayı arkadaşlara partimizin üyeleri oylarını kullanacaklar ve ilk defa Türkiye’de bir reformu, bir yenileşmeyi, bir devrimi Türkiye Değişim Partisi olarak biz gerçekleştireceğiz.”

 

Kaynak: anka