HÜSNİYE KARAKOYUN

Barındırdığı endemik bitki türü çeşitliliği nedeniyle Milli Park ilan edilen Munzur Vadisi Fırtına Veli Çeşmesi mevkiinde önceki gün çıkan yangın, müdahaleye rağmen sürüyor. Yangın söndürme çalışmasına katılan gönüllülerin objektiflerine alevlerden kaçan bir grup dağ keçisinin görüntüleri takıldı.

Yangın söndürme çalışmalarında 2 helikopter, 2 arazöz, 4 ilk müdahale aracı, 5 iş makinesi ve itfaiye aracının yanı sıra, AFAD, UMKE ekipleri ve Tunceli, Hozat ve Pertek belediyelerinin itfaiyeleri görev yapıyor. Tunceli Belediyesi'nin çağrısı üzerine söndürme çalışmalarına çok sayıda gönüllü de katıldı. Ancak arazinin sarp olması nedeniyle çalışmalara güçlükle devam ediliyor. Yangının büyüme eğilimi göstermesi üzerine bugün jandarma özel hareket timleri de çalışmalara katıldı.

Munzur Vadisi Milli Parkı Fırtına Veli Çeşmesi bölgesinde meydana gelen orman yangın için gün boyu helikopterler ile Tunceli merkezden başlayarak Mazgirt Köprüsü'ne kadar olan alandaki Uzunçayır Baraj Gölünden alınan sularla söndürme çalışmaları sürdürüldü. Gönüllüler ise tırmık, kazma, kürek ve kestikleri yaş ağaç dallarıyla söndürme çalışmalarına karadan destek verdi. Bazı esnaflar da, yangın bölgesine su ve gıda maddesi getirerek çalışmalara katılanlara dağıttı.

DAĞ KEÇİLERİNİN YANGINDAN KAÇTIĞI ANLAR GÖRÜNTÜLENDİ

Türkiye'nin fauna ve flora bakımından en zengin birinci milli parkı olan Munzur Vadisi'nin 30'uncu kilometresindeki Fırtına Veli Çeşmesi mevkiinde geçtiğimiz Pazar akşamı çıkan yangın söndürme çalışmasına katılan gönüllülerin objektiflerine, bir grup dağ keçisinin kaçtığı anlar takıldı. Yangın bölgesinden sürü halinde kaçmaya çalışan dağ keçilerinin avlanmaları da yasak.

Kaynak: anka