HÜSNİYE KARAKOYUN

Tunceli'de iki jandarma uzman çavuşun kent merkezindeki caddede bir kadını yere yatırması ve ardından silah seslerinin duyulması, halkı galeyana getirdi. Tunceli Valiliği, iki uzman çavuşun açığa alınarak, haklarında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Tepki çeken olay Tunceli’de kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesinde saat 16.00’da meydana geldi. Esnaf, iki sivil erkek tarafından bir kadının yere yatırıldığını görünce duruma tepki gösterdi. Ardından gelen silah sesleri, kısa süreli arbedeye neden oldu. Tunceli Emniyet Müdürü Yılmaz Delen de olay yerine gelerek vatandaşları yatıştırmaya çalıştı.

Yaşanan bu olayın ardından Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Vali Mehmet Ali Özkan'ın makamına giderek bilgi verdi. Bunun üzerine Valilikten, jet hızıyla yazılı açıklama yapıldı. Valilik açıklaması şöyle:

“Bugün (20.05.2021) saat 16.00 sıralarında ilimiz merkezi Cumhuriyet Caddesi üzerinde kolluk kuvvetlerimize mensup 2 görevli, daha önce kendilerine bildirilen şüpheli kişilerin eşkaline benzer bir kadın vatandaşımızla karşılaşmış ve ilgiliye kimlik sormak istemişlerdir. Olay üzerine kadın vatandaşımızla kolluk mensubu 2 görevli arasında yaşanan sözlü tartışma etrafta bulunan vatandaşlarımızca taciz olayı olarak algılanmış ve vatandaşlarımızda tepkiye sebebiyet vermiştir. İlgili görevliler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılmış olup söz konusu 2 kolluk personeli görevden uzaklaştırılmıştır.”

 

Kaynak: anka