Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, "Amirler, Memur-Sen'e bağlı olan temsilciler olduğu için bunu kötü niyetli olarak kullanıyorlar. İstedikleri sendikaya üye olanlara mesai yazdırıyorlar, istedikleri yer ve günlerde çalıştırıyorlar, idari izin veriyorlar. Bize üye olanlara vermesi gereken yıllık izni bile vermiyorlar. Burada bir mobbing, baskı var. Bunu kim yapıyor? Yetkili memur sendikası yapıyor" dedi. 

Kayseri merkezli Tüm-İş Konfederasyonu, bugün Memur-Sen Genel Merkezi önünde açıklama yapmak için Ankara'ya geldi. Polis, Memur-Sen'in önünde basın açıklaması yapılmasına izin vermedi. Bunun üzerine Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin, ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Şahin, Tüm-İş Konfederasyonu üyesi işçilerin çalıştıkları kurumlarda amirleri tarafından sendikal tercihleri nedeniyle baskı gördüğünü öne sürerek Memur-Sen'e tepki gösterdi.

Şahin, konfederasyon olarak 4 yıldır çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, yola çıktıklarında mevcut sendikaların kendilerini rakip olarak göreceğini bildiklerini, ancak Memur-Sen üyesi amirlerin işçilere baskı yapacağını tahmin edemediklerini söyledi. Şahin, konfederasyon üyesi işçilerin yaşadığı sorunları şöyle anlattı:

"MEMUR-SEN'E BAĞLI AMİRLER YETKİLERİNİ KÖTÜYE KULLANIYOR"

"Rakip olarak karşımızda sendikaların olacağını biliyorduk. Mevcut sendikalar, bize bakarken 'pastamızı bölecek bir sendika çıktı' gözüyle bakıyor, bunu anlıyoruz. Siyasetin de bunu beğenmeyeceğini, hoşlanmayacağını biliyoruz çünkü siyaset, hiçbir parti ayrımı yapmadan söylüyorum, kendisine arka bahçe STK'ları arıyor. Beyaz bir sendikacılık yapmak adına yola çıktık. Rakiplerimizi hesap ettik ama hesap etmediğimiz bir şey ile karşılaştık. O da memurlar, bürokrasi. İşçiler konusunda yetkili sendikalar olduğu gibi memurlar konusunda da yetkili sendika var. O da Memur-Sen. İşçinin sendika tercihine işveren müdahale edemez, haddi değildir. Fakat Memur-Sen'in hiç haddi değildir.

Yetkili sendika olarak Memur-Sen, işçinin amiri konumundadır. Ve işçi kendisine karşı tutanak tutulma ihtimali, işten çıkartılma, mesaiye kalma noktasında amirine muhtaçtır. Amirler de Memur-Sen'e bağlı olan temsilciler olduğu için bunu kötü niyetli olarak kullanıyorlar. İstedikleri sendikaya üye olanlara mesai yazdırıyorlar, istedikleri yer ve günlerde çalıştırıyorlar, idari izin veriyorlar. Bize üye olanlara vermesi gereken yıllık izni bile vermiyorlar. Burada bir mobbing, baskı var. Bunu kim yapıyor? Yetkili memur sendikası yapıyor. Ve bu memur sendikaları kendilerini bir siyasetin yanında olarak gösteriyorlar, güçlerini oradan alıyorlar."

"İŞÇİLERE BASKI YAPAN BÜTÜN MEMURLAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

Memur-Sen önünde yapmak istedikleri açıklamaya Valilik tarafından izin verilmediğini anlatan Şahin, şunları söyledi:

"Memur-Sen'i protesto edeceğiz diye Ankara'ya geldik. Memur-Sen'i protesto edeceğiz. ‘Yanlış yapıyorsunuz, yasalara aykırı davranıyorsunuz’ diyeceğiz ama orada açıklama yapılmasına bile izin alamadık. Memur-Sen'in bilmesi gereken bir şey var, burada yasalar var. Suç, her yerde suçtur. Bunun karşılığı da işçinin sendikasını seçmesine, istifa etmesine yol açacak baskılar da hapis cezasını gerektirir. Bu ceza Memur-Sen için de geçerlidir. 

Cumhurbaşkanı'nın ifadesi çok nettir. 'Biz 28 Şubat kafasını istemiyoruz. Bir sendika bizden, bir sendika karşıdan diyemeyiz' dedi. Bunun sahada da böyle olmasını istiyoruz. Aksi halde, bize üye olan işçilere baskı yapan bütün memurlar hakkında gerekli suç duyurularında bulunacağız. 81 ilde 800 kurumda da olsa bunun peşini bırakmayacağız."

Kaynak: anka