Trabzon Altın Yumruk Spor Kulübü Başkanı İskender Oflu, pandemi döneminde zor duruma düşen kulüplere yapılan yardımı sordu. Oflu, “Bu yardım neye göre yapıldı. Benim sayısız şampiyonum, 3 bine yakın lisanslı sporcum var. Neden bu Altın Yumruk Spor Kulübü bir kuruş para alamadı” dedi.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle amatör spor kulüpleri müsabaka yapmadı. Faaliyetleri durma noktasına gelen spor kulüplerine Gençlik ve Spor Bakanlığı yardımda bulundu ancak bazı kulüpler bu yardımı alamadıklarını ileri sürüyor. Bu kulüplerden biri de Trabzon Altın Yumruk Spor Kulübü.

Kulüp Başkanı İskender Oflu, 33 yıllık spor kulübünün pandemi döneminde maddi zorluklar içine düştüğünü açıklayarak, “Kulüplere 5 bin lira, 10 bin lira yardım yapıldı. Bu yardım neye göre yapıldı. Benim sayısız şampiyonum, 3 bine yakın lisanslı sporcum var. Neden bu Altın Yumruk Spor Kulübü bir kuruş para alamadı” dedi.

Oflu, birçok spor kulübünün kendisi gibi maddi zorluklar içinde olduğunu kaydederek, salonlarının elektrik, su gibi faturalarının yanı sıra vergi borçlarının da sürdüğünü belirtti. Oflu, bir sporcusunun borçlarını kapattığını aktardı.

Oflu, kendilerine hak ettikleri değerin verilmediğini söyleyerek, “Devletime teşekkür ediyorum, yalnız son zamanlarda yapılan tüm haksızlıklara ben baş kaldırdım” dedi.

Kaynak: anka