İstanbul'un Güngören ilçesi Tozkoparan Mahallesi'nde, tüm altyapı hizmetlerinin kesilmesi dolayısıyla mağdur olan mahalle sakinlerinden 65 yaşındaki Adem Değirmencioğlu’nun, karanlıkta düşerek beyin kanaması geçirdiği iddia edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararıyla Güngören ilçesinin Tozkoparan ve Küba mahalleleri riskli alan ilan edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. İki mahallede, 900 haneye "evleri terk edin" tebligatının gönderilmesinin ardından, Çevik Kuvvet polisleri eşliğinde; elektrik, su ve doğal gazları kesilen vatandaşların mağduriyetleri sürüyor.

Tüm altyapı hizmetlerinin kesilmesi dolayısıyla mağdur olan mahalle sakinlerinden Adem Değirmencioğlu’nun, dün gece karanlıkta düşerek beyin kanaması geçirdiği iddia edildi. Değirmencioğlu'nun Bağcılar Devlet Hastanesi'nde yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

“EVİNDE ELEKTRİĞİ OLMAYAN ADEM AĞABEYİMİZ, ÖNÜNÜ GÖREMİYOR VE DÜŞÜYOR”

Adil Yaşam Derneği Başkanı Muhammed Haluk Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları söyledi:

“Adem Değirmencioğlu ağabeyimiz dün gece, Güngören Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı davalarımız devam ederken, mahallemize uygulamış olduğu elektrik, su ve doğal gazımızı kesmesi sebebiyle, dün evlerinde elektriği olmayan ağabeyimiz, oturduğu yerde, herhalde önünü göremediği için düşüyor ve beyin kanaması yaşıyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz artık bu zulmü durdurun başka bir Adem ağabeyimiz bu konudan zarar görmesin. Amacımız bu.”

Adem Değirmencioğlu’nun eşi Deniz Değirmencioğlu da olayı, “Biz balkonda karanlıktayız, bir gümleme sesi geldi. İçeriye girdik, hepimizin elinde telefonlarla fenerlerle arıyoruz. Bir girdik yatak odasında düşmüş, kafasını vurmuş kanlar akıyor. O vaziyette gördük biz onu. Kızım vardı orada, kızım panik içinde bembeyaz olmuş. Bayılmış o anda. Hemen o anda ambulansı aradık” sözleriyle anlattı.

SAĞLIK GÖREVLİLERİ ELEKTRİK OLMADIĞI İÇİN MÜDAHALE EDEMEDİ

15 gündür evlerinde elektrik ve suyun olmadığını belirten Deniz Değirmencioğlu, “Ambulansçılar içeriye girdiklerinde karanlık olduğu için müdahale de edemediler. Fenerlerle çıkardık. Ben kentsel dönüşüme karşı değilim, ben hakkımı istiyorum. Benim eşim emekli. 2 bin 500 TL maaşı var. Bunlar bize, ‘Bin 500 TL’ye kiralık ev tutalım’ diyorlar. Benim 92 yaşında babam var. Ona da bulmak zorundayım. Güngören’de ev yok, nereden bulayım ben. Bana diyor ki ‘Buradan çık git, Tozkoparan’da 60 Hanelere en çürük binalara bin 500 TL’ye otur” dedi.

 

Kaynak: anka