Haber: BERKAY VAROL - Kamera: ÜNAL AYDIN

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Kuzey Kıbrıs Türki Cumhuriyeti’nde (KKTC) yerel yönetimler ile görüşmeler yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini belirterek, “Belediye başkanlarımız kendi illerinde harikalar yaratıyorlar. Çok büyük başarılara imza atıyorlar. Onlar, mutlaka bu deneyim, birikimlerinden KKTC’deki belediyelere de katkı sunacak, faydalandıracaktır” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın koordinasyonuyla CHP’li büyükşehir belediye başkanlarıyla birlikte KKTC’de ziyaretler yaptıklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs’ta 28 belediye görüşeceklerini ifade eden Torun, KKTC’deki temaslarını ANKA Haber Ajansı’na değerlendirdi.

Torun, “Cumhurbaşkanı ile görüştük. Ardından Başbakan, bakanlar, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerin başkanları ile görüştük. Tabii sabah ilk, KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın mezarı ziyaret ettik. Dr. Fazıl Küçük anıt mezarını, Girne Şehitliği’ni ziyaret ettik. Oldukça başarılı, verimli geçti. İki gün boyunca, KKTC’de CHP’li büyükşehir belediye başkanları, heyet olarak bir moral, motivasyon sağladık” diye konuştu.

KKTC’nin mücadelesine de değinen Torun, “Kıbrıs’ın gerek ulusal gerekse uluslararası anlamda her türlü desteğimizin yanlarında olduğunu ifade ettik. Kazanımlarının asla geri döndürülemeyeceğini, uluslararası alanda da tanınırlığının artması için de her türlü katkıyı vereceğimizi ifade ettik” dedi.

KKTC Belediyeler Birliği ile görüşme yapacaklarını belirten Torun, “İlk gün yapılan belediye ziyaretlerinden sonra yarın da belediye ziyaretleri var. Hatay Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediye anlaşması yapılacak. Bu iş birliğinin faydaya dönüşeceğine eminim. Belediye başkanlarımız kendi illerinde harikalar yaratıyorlar. Çok büyük başarılara imza atıyorlar. Onlar, mutlaka bu deneyim, birikimlerinden KKTC’deki belediyelere de katkı sunacak, faydalandıracaktır” değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: anka