İzmir'in Torbalı İlçesi'nde vefat eden belediye başkanı İsmail Uygur'un yerine yapılan ve CHP adayının kazandığı başkanlık seçimine ilişkin AKP'nin itirazı reddedildi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "Adalet yerini buldu" dedi.

Torbalı Belediye Başkanı CHP'li İsmail Uygur’un vefatının ardından 27 Nisan'da belediye meclisinde yeniden seçim yapılmıştı. Yapılan oylamada, Uygur'un yerine başkanlığa CHP'nin adayı Mithat Tekin seçilmişti. AKP'liler ise seçim sırasında bazı meclis üyelerinin oylarının fotoğrafını çekip whatsapp grubunda paylaştığı iddiasıyla şikayetçi olmuştu. İzmir 1. İdare Mahkemesi, AKP’nin yürütmeyi durdurma talebini reddetti.

Mahkemenin kararının ardından bir açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Adalet yerini buldu. Adalet işletildiği zaman kararın lehimize olacağını biliyorduk. Torbalıda hizmet sekteye uğramadan devam edecek” dedi.

HALK İRADESİ KAZANMIŞTIR

Yücel, şunları söyledi:

''Torbalı’da yasalara uygun bir seçim yapılmıştır. Ancak herhangi bir seçimi AKP dışında bir partinin adayı kazanırsa, AKP’nin ortaya koyulan iradeyi kabul etmesi mümkün olmuyor. Biz Sayın Mithat Tekin’in Torbalı belediye başkanı seçilmesiyle Torbalı halkının seçimlerde ortaya koyduğu iradenin kazandığını ve Torbalı’ya hizmetten başka bir gündemimiz olmadığını ifade etmiştik. Türkiye’de yasalar işletildiğinde adalet de sağlanıyor. Buna son zamanlarda pek şahit olmasak da, mahkemenin Torbalı belediye başkanlığı seçimi hakkında verdiği karar sadece lehimize olduğu için değil, ülkemizde adalete olan inancın ve güvenin devam edebilmesi açısından da bizleri sevindirmiştir. Zaten hiç ara vermediğimiz hizmetlere, belediye başkanımız ve belediye meclisimiz şimdi daha çok odaklanacak ve Torbalı için çalışmaya devam edeceklerdir. Kazanan Torbalı halkı ve halkın iradesi olmuştur.''

MİTHAT TEKİN: HAK YERİNİ BULDU

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ise sosyal medyadan bir paylaşım yaparak, ''Hak yerini buldu. Adalete güveniyorduk, adaletin yerini bulacağından şüphemiz yoktu. Merhum Belediye Başkanımız İsmail Uygur'un bize bıraktığı emanete sahip çıkacağız' dedi.

 

Kaynak: anka