Tamer Arda ERŞİN

Yurttaşların toplumsal olaylarda telefonla görüntü çekmesinin engellenmesine ilişkin genelge yayımlayan Emniyet Genel Müdürlüğü, 265 adet fotoğraf makinası alımı için ihaleye çıktı. İhale şartnamesinde yer alan özelliklere göre polisler artık 4K video çekebilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü, yayımladığı genelge ile yurttaşların toplumsal olaylarda cep telefonuyla görüntü alması yasaklandı. Yasağa gerekçe olarak polislerin “özel hayatın gizliliği ve kişisel veri ihlali” gösterildi. Çok sayıda baro genelgeye karşı iptal davası açtı.

Genelgeye tepkiler sürerken Emniyet, polislerin kullanması için 265 adet fotoğraf makinası alımı ihalesine çıktı.

İhale şartnamesine göre iki kısım halinde alım yapılacak. İlk kısımda 175 fotoğraf makinası alınacak. Bu fotoğraf makinalarının yanına 18-135 milimetre objektif de alınacak. Yani makinayı kullanan polis memuru bir kişinin uzaktan objektifle yakınlaşarak fotoğrafını çekebilecek.

4K ÇEKİM YAPAN 90 MAKİNA

Emniyetin alacağı ikinci kısım fotoğraf makinası sayısı ise 90 adet. Bu makinaların özellikleri arasında 4K video çekimi de olacak. Bu makinaları kullanan polis memuru çoğu yurttaşın evindeki televizyonlarda olmayan 4K kalitesinde video çekebilecek. Bu makinaların yanına 24-720 mm aralığında objektif de alınacak.

 

Kaynak: anka