Türkiye Komünist Partisi (TKP) Ankara Anıtpark'ta miting yaptı. HDP'ye İzmir'de yapılan saldırıya değinen Genel Sekreter Kemal Okuyan, "Hem vatan adına öldürüyor, hem din adına. Nasıl çıkacağız buradan? Dinin siyasete karıştırılmasına sıfır tolerans. İnsanların ibadetine, inancına karışamazsınız ama din işlerini siyasetten çıkarmazsanız daha çok cinayet işlenir" ifadelerini kullandı.

Mitingde konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, İzmir'de HDP'ye yapılan, Deniz Poyraz'ın öldürüldüğü saldırıya değinerek, Türkiye'de işlenen her cinayetin ardından yetkililerin faili, meczuplukla suçlamasının gerçek dışı olduğunu ifade etti. Okuyan şunları söyledi: 

“MİLLİYETÇİLİK ZEHİRLER: Milliyetçilik zehirler. Yurt sevgisi, vatan sevgisi başka bir şey. Milliyetçilik kendi ulusunun başka uluslardan üstün olduğunu söylemektir. Ve milliyetçilik milliyetçiliği besler. Din adına tarikat örgütlenmeleri bu ülkede meşrulaştırıldı. Son katil aynı şekilde. Bir tarafı ÖSO'cu, bir tarafı bozkurt. Hem vatan adına öldürüyor, hem din adına. Nasıl çıkacağız buradan? Dinin siyasete karıştırılmasına sıfır tolerans. İnsanların ibadetine, inancına karışamazsınız ama din işlerini siyasetten çıkarmazsanız daha çok cinayet işlenir.

ASIL SUÇ HALKIN TEPESİNE ÇÖKENLERİN: Bu cinayetlerde başka ne var; para. Sedat Peker konuşuyor, hangi zenginin hangi başka zenginin parasına çöktüğünü anlatıyor. Son dönemin popüler ismi kim? Sezgin Baran Korkmaz. Kars Zigor'dan bir patron. Şirketlerini say say bitmiyor. Enerji işine girmiş, otomobil işine girmiş. Sezgin Baran Korkmaz bir Kürt patron. Biz Zigor'u ne ile biliyoruz? Zigor işsizlik ile biliniyor, inşaat işçileri ile biliniyor. Eee ne oldu şimdi kim kime çöküyor? Orada çökülen emektir. Bize ne kim kimin malına çökmüş. Asıl suç halkın tepesine çökenlerindir.

DİN, PARA, EMPERYALİSTLER DIŞARI: Bu katiller ordusunun yetiştirilmesi yıllar önce başlayan bir NATO projesi. Sosyalizme, komünizme karşı karanlık örgütler kurdular. Buna da İtalya'daki adıyla gladyo dediler. Kardeşler şu sorulmaz mı? İktidarından muhalefetine herkes NATO'cu. Ne var bu NATO'da? Niye mecburuz NATO'ya. NATO cinayetlerdir, NATO kontrgerilladır, NATO dünaynın en büyük terör örgütüdür. Niye NATO'dan çıkmıyoruz, soruyorum bütün siyasi partilere. Temiz siyaset diyorlar. Nasıl temizleneceğiz? Din dışarı, para dışarı, emperyalistler dışarı. Başka türlü temizlenemezsiniz.

SİNMEYECEĞİZ: Her şeyin üzerine çöktüler. Eğitim sistemini çökerttiler, sağlık sistemini çökerttiler, gençliğimizin emeğini çaldılar hayatını çökerttiler. Ülkemizin kaynaklarını bu alçaklara teslim etmeyelim. Biz çoğunluğuz örgütlenmek, mücadele etmek zorundayız. Ne diyorlar aman provakosyona gelmeyin, aman sokağa çıkmayın. Sinmeyeceğiz. Mahallelerimize, sokağa sahip çıkacağız ki provakatörler evlerine kaçsın. O yüzden örgütlenelim. Bizim siyasetimiz asla ve asla Erdoğan ve AKP'ye karşı öfkeyi bölmeyecek. Çoğaltacak ve oraya emekçilerin damgasını vuracak. Bugün Türkiye'nin her tarafında toplantılar yapıyoruz irili ufaklı. Buraya enerji verin ve asla boyun eğmeyin!" 

 

Kaynak: anka