Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Törene, Yıldız'ın ailesi, sevenleri ve sanatçı dostlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katıldı.

Geçirdiği kalp spazmı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren tiyatro sanatçısı Turgay Yıldız, bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

Politik skeçleriyle tanınan sanatçının ablası ve babası uzun süre tabutun başından ayrılamadı.

Cenaze törenine sanatçının ailesi, sevenleri ve sanatçı dostlarının yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve akademisyen Üstün Dökmen de katıldı.

KAFTANCIOĞLU: HAYALLERİNİ YAŞATMAK BİZLERE KALDI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yıldız için şunları söyledi:

"Öncelikle hepimizin başı sağ olsun. Turgay Yıldız hakikaten derdi olan bir sanatçıydı. Ama bu derdi kendisiyle ilgili bir dert değildi. Toplumsal derdi olan ve toplum için olan derdini korkmadan, cesaretle haykıran bir sanatçımızdı. Ne yazık ki gencecik kalbi bu kadar çok derde dayanmadı. Hem sanat camiası, hem de hepimiz çok şey kaybettik. Turgay Yıldız'ın hayallerini yaşatmak hepimizin sorumluluğu olarak bizlere kaldı. Söz bitiyor kimi zamanlarda, başımız sağ olsun."

Akademisyen Üstün Dökmen ise şöyle konuştu:

"Turgay Yıldız; Türk tiyatrosundan, Türk kültüründen Yıldız Kenter gibi, bir yıldız gibi kayıp gitti. Çok donanımlı bir sanatçıydı, çok. Lafın gelişi değil, dört dörtlük bir sanatçıydı. İyi bir metin yazarıydı, iyi bir oyuncuydu, Türkçeyi güzel konuşuyordu; şan eğitimi almıştı, sesi güzeldi. Ölen için bir şey yok, o farkında değil ama olan Türkiye'ye oldu."

 

Görüntü Dökümü

- Akademisyen Üstün Dökmen

- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu

 

Kaynak: anka