Haber - Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın şehirlerarası taşımacılık esnafın sorunlarına dikkat çekmek için TIR ile İstanbul’dan İzmir’e doğru yola çıktı. Yolculuk öncesinde TIR şoförü İdris Sakallı, “Durumumuz vahim. Bu zamlardan dolayı para kazanmıyoruz” dedi.

Yolculuk öncesinde İstanbul Selimpaşa’da ANKA Haber Ajansı’na konuşan kamyon şoförü İdris Sakallı, yeni yıldan hemen önce İstanbul’dan İzmir’e yaptığı yolculuğun maliyetiyle bugünkü aynı yolculuğun maliyetlerini karşılaştırdı. Sakallı şunları söyledi:

“Durumumuz vahim. Bu zamlardan dolayı para kazanmıyoruz. Ben otoyollardan gitmiyordum, gidemiyordum, gemiyle gidiyordum, elimi yakıyordu. Gemiyi niye tercih ediyorum, orada 400-500 lira fazla kazanıyoruz. Gemiye yetişemedik, yer bulamadık, hava bozuk gemi kalkmadı öbür güne kalıyoruz. Öbür gün de bizi bir hafta atıyor. Bir hafta da bize bir tur eksik attırmış oluyor. Öyle de para kazanamıyoruz, böyle de para kazanamıyoruz yani. Gemilere de zam geldi, 1.800 lira oldu. Geçen Aralık’ta 1.400 liraydı. 1.400 liradan 1.620 liraya çıktı, en son Ocak’ın ilk haftasının sonunda da 1.800 lira oldu.”

“GELİRİMİZ HİÇ ARTMADI, NAKLİYELER AYNI”

İstanbul-İzmir arasında son zamlardan önce ne kadar yakıt harcandığının sorulması üzerine İdris Kaptan, “2 bin küsur lira yakıt parası ödüyorduk gidişte. Gidiş geliş 3 bin 500 lira falan para ödüyorduk. Şimdi 5 bini geçiyor” dedi. Ahmet Akın’ın, “Peki gelir o kadar arttı mı?” sorusuna yanıt veren İdris Kaptan, “Gelirimiz hiç artmadı, nakliyeler aynı” yanıtını verdi.

 

Kaynak: anka