Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 90. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılış töreninde, Uluslararası İş Günleri etkinliğini ulusal çapta kabul gören bir hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

90. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda bir konuşma yapan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, pandemi ve tüm olumsuz gelişmelere rağmen böyle bir açılışa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Muş, "İzmir kadim bir tarihe sahip kültür ve medeniyet şehridir. Ege'nin incisidir İzmir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğündeki İstiklal harbimizin sembol kentidir. İzmir'in iktisadi bağımsızlığının temellerinin atıldığı yer olması sebebi ile gönlümüzdeki yeri ayrıdır" dedi.

90 yıldır devam eden İzmir fuarının ticaret açısından çok büyük bir önem taşıdığını vurgulayan Bakan Muş, şunları söyledi:

"Enternasyonal fuarının mirasına önem atfediyoruz. Önümüzdeki yıl daha geniş bir katılımla yapmak için İZFAŞ ile şimdiden görüşmelere başladık. İhracatının yüzde 7'sinin gerçekleştirildiği İzmir, Türkiye'nin kalkınması ve dışa açılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Hedefimiz İzmir İş Günleri etkinliğini küresel çapta kabul görmüş bir etkinlik haline getirmektir. İzmir İş Günleri programını sanal ortamda gerçekleştireceğiz. İzmir İş Günleri boyunca seminerler aracılığıyla zengin içerikli birçok oturum yaptık. Küresel öncelik haline gelen ve ticaret alışkanlıklarını etkileyecek hale gelmiştir."

 

Kaynak: anka