Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, bugün görevinden istifa etti. Muzaffer Akpınar ile Mithat Görkem Aksoy da yönetim kurulu üyeliklerinden ayrıldı. Aycı’nın istifasıyla boşalan THY Yönetim Kurulu Başkanlığı'na, Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Bolat getirildi. Ahmet Bolat, aynı zamanda THY İcra Kurulu Başkanlığı'nı da üstlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istifasını istediği iddia edilen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı bugün görevini bıraktı. Bunun üzerine THY Yönetim Kurulu, bugün toplanarak yeni görev dağılımını yaptı. Toplantının ardından THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada, "THY'nin bugün gerçekleşen Yönetim Kurulu toplantısında Prof. Dr. Ahmet Bolat Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı olarak seçildi" denildi.

THY'ye 2005 yılında Strateji Geliştirme, Filo Planlama, Yatırım Yönetimi ve Ar-Ge’den sorumlu başkan olarak katılan Ahmet Bolat, 2012'den bu yana yatırım ve teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı'na getirilen Prof. Dr. Ahmet Bolat, yaptığı açıklamada, layık görüldüğü görev ve sorumluluğun ne derece önemli olduğunun farkında olduğunu belirtti. Bolat'ın açıklaması şöyle:

"THY Yönetim Kurulu’nun aldığı kararla Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığı görevini üstlenmiş bulunuyorum. Öncelikle bana bu görevi tevdi eden kurul üyelerine teşekkür ederim. Layık görüldüğüm görev ve sorumluluğun ne derece önemli olduğunun farkındayım.  

Ülkemizin gökyüzündeki gururu olan ve uzun yıllardır görev yapma şansı bulduğum şirketimizin küresel başarı yolculuğunda çok daha iyi yerlere ulaşması için tüm arkadaşlarımızla birlikte gayret göstereceğiz. 84 milyon vatandaşımızın ortak değeri olan THY'nin yeni başarı hikayelerini inşallah hep birlikte yazacağız.

Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılan M. İlker Aycı ile yönetim kurulu üyeliğinden ayrılan Muzaffer Akpınar ile Mithat Görkem Aksoy’a şahsım ve yönetim kurulumuz adına yapmış oldukları değerli hizmetler için kamuoyu önünde bir kez daha teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyorum." 

AHMET BOLAT KİMDİR

Ahmet Bolat, İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 1984’te ABD’de Stanford Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırması alanında yüksek lisansını, 1988’de University of Michigan’da Endüstri ve Operasyonlar Mühendisliği bölümünde doktorasını tamamladı. 1959 Konya doğumlu olan Bolat, iş hayatına 1981’de Yıldız Kalıp Şirketi’nde tasarım ve üretim mühendisi olarak başladı. 1985 ve 1988 yılları arasında University of Michigan’da araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve yardımcı doçent görevlerinde bulundu. 1988’den 2005’e kadar olan dönemde Riyad King Saud University’de yardımcı doçent, doçent ve profesör pozisyonlarında görev aldı. Bolat, daha sonra Türk Hava Yolları’nda Yatırım Yönetimi Başkanlığı görevine atandı. 2012 yılından itibaren Türk Hava Yolları’nda Genel Müdür (Yatırım ve Teknoloji) Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Kaynak: anka