EDDA SÖNMEZ 

Yatırımcısını milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanması istenen muhasebeci Rana Azap adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Thodex soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan şirketin finans departmanında çalışan Rana Azap, önceki gün teslim olmuştu. Azap, gözaltındaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bu sabah “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” ve “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlarından tutuklanması talebiyle Anadolu Adliyesi Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti. Mahkeme, Rana Azap'ı adli kontrol kararıyla serbest bıraktı.

"NİŞANLIMA AİT 50 BİN LİRA PARAYI GERİ ALAMADIK" 

Thodex'in finans departmanında çalışan ve soruşturmanın kilit isimlerinden biri olduğu iddia edilen Rana Azap'ın emniyetteki ifadesinde, kendisinin de mağdur olduğunu söylediği öğrenildi. İddiaya göre, Azap, "Nişanlıma ait 50 bin lira parayı Thodex'e yatırdık ama geri alamadık" dedi.

SAVCILIK İFADESİ

Edinilen bilgiye göre, Rana Azap savcılık ifadesinde de 2016'da firari Faruk Fatih Özer’e ait olan yazılım firmasında ön muhasebeci olarak işe başladığını, burada Özer’in kız kardeşi Serap Özer ile birlikte satış danışmanı olarak çalıştığını, evinin uzak olması nedeniyle de bir süre sonra işten ayrıldığını anlattı. Bir süre işsiz kaldıktan sonra, 2017-2018 yılları arasında Serap Özer aracılığıyla bu kez Koineks yani Thodex adlı şirkette işe başladığını kaydeden Azap, burada faturaları toparlayıp, ay sonunda müşavire verdiklerini belirtti. Burada da Serap Özer ile birlikte çalıştıklarını ifade eden Rana Azap, müşteri hizmetleri departmanında yazım yanlışı olması halinde düzeltme ile personelin bireysel emeklilik işlemleri ve son bir yıldır kurumlarla gerçekleştirilen yazışmaları kendisinin yaptığını söyledi. Şirkette başka bir sorumluluğunun bulunmadığını söyledi. 

 

Kaynak: anka