Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, asgari ücret görüşmelerini sadece dört kurumun takip etmesine izin veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, “Milyonlarca insanın kaderinin belirleneceği bu toplantıyı halka ulaştırmakla görevli basın mensupları arasında ayrım yapılarak sadece iktidara yakın ajansların alınması açıkça bir sansürdür” açıklamasıyla tepki gösterdi.

TGS Ankara Şubesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndaki Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısına sadece AA, İHA, DHA ve TRT’nin alınacak olmasına tepki gösterdi. TGS, milyonlarca kişiyi ilgilendiren görüşmeleri sadece dört kurumun takip edecek olmasını diğer kurumlar açısından “sansür” diye değerlendirdi. TGS açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Milyonlarca insanın kaderinin belirleneceği bu toplantıyı halka ulaştırmakla görevli basın mensupları arasında ayrım yapılarak sadece iktidara yakın ajansların alınması açıkça bir sansürdür. Pandemi koşullarını bahane eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaşananları halktan saklamayı tercih etmiştir. Bakanlık, derhal bu tutumundan vazgeçmelidir. Bu sansürcü zihniyet gazeteciliği engelleyemeyecektir.”

Kaynak: anka